1. oktober 2017

Forsikringsproblemer for eldre

Skrevet av 

Når du har fylt 67 må du begynne å sjekke vilkårene for reiseforsikringen din nøye. Det er nemlig vilkår som forsvinner når du blir eldre, for eksempel innen ulykkesdekning og avbestilling.

 

Alle de ordinære reisebyråene tilbyr reiseforsikringer. Det gjør også mange kortselskaper, hvis du betaler for en større del av ferien med kort. Da kan du få reiseforsikringen som en bonus. Men pass på å lese vilkårene godt. Det er kortselskapenes vilkår som er ekstra dårlige for den eldre garde, men også de ordinære forsikringsselskapene har sine endringer man bør være oppmerksom på.

 

Lavere ulykkesutbetaling

En del av reiseforsikringen som endrer seg med alder er ulykkesforsikringen – det vil si erstatningsbeløpet som utbetales ved dødsfall eller varig invaliditet. Forsikringssummen ved ulykke reduseres ofte med 50-90 prosent etter en viss alder, og ofte opphører den fullstendig, for eksempel ved fylte 75 eller 80 år.

Hos mange av kredittkortselskapene opphører i tillegg ofte dekningen for avbestilling, reisesyke og hjemtransport ved en bestemt alder, gjerne allerede ved fylte 70 år, ifølge en oversikt Dagsavisen har laget.

 

Ingen ny forsikring over 75

[ annonse ]

Adgangen til å tegne forsikring er bestemt av faktorer som helsetilstand, skadehistorie og alder. Du er en høyere risiko for forsikringsselskapet når du kommer opp i høy alder. Et langvarig forhold til selskapet teller gjerne positivt, men du må forberede deg på å betale mer.

Mange selskaper lar ikke folk over 75 år få tegne forsikring, med mindre de allerede har et kundeforhold.

 

«Samme som bilforsikring»

Emma Elisabeth Vennesland, som er informasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring, sier til Dagsavisen:

– Risikoen for sykdom på reise øker med alder, og spesielt etter fylte 67 år er risikoen betydelig høyere. Rettferdig prising innebærer at de enkelte aldersgrupper må betale for den risikoen de representerer, akkurat som ved bilforsikring, der yngre sjåfører må betale mer for bilforsikringen enn eldre sjåfører.

Vennesland forteller som et eksempel at eldre over 67 år sto for 58,2 prosent av antallet sykesaker som ble innmeldt i 2016 fra Spania. Mønsteret gjelder også for andre land.

 

Ny likestillingslov

En talsmann for Seniorsaken føler at dette er diskriminerende, og ser frem til 2018, når det kommer en ny og strengere versjon av likestillingsloven i Norge.

Som reisende skal du huske at reiseforsikring ikke dekker kronisk sykdom, med mindre det dreier seg om en akutt forverring av sykdommen.

(© Thailands Tidende. Utgave 10/2017 – 1. oktober 2017)

Lik Thailands Tidende og få varsel om nye artikler:

Les også

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang til denne utgaven. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Bil kjøpes
( / Ønskes kjøpt)

Bil kjøpes

Kjempetilbud Jomtien
( / Leilighet selges)

Kjempetilbud Jomtien

Toyota Hilux Vigo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Vigo

Thailand i Norge