1. oktober 2017

Miss Maria har planene klare (video)

Skrevet av 

Miss Maria ønsker å starte stiftelser for gravide tenåringer og miljøvern. Det var derfor den velutdannede og erfarne modellen stilte opp – for å forhåpentligvis komme i posisjon til å kunne hjelpe moderlandet. Vi har tatt en prat med den nye missen, som var meget misfornøyd med utseendet sitt som barn.

 

– Grattis med seieren. Hvordan er det å bli lest opp som vinner av Miss Universe Thailand?

– Da de sa at deltager nummer fem var vinneren, måtte jeg sjekke at jeg virkelig hadde det nummeret. Er det meg? Er det sant? 

Det falt noen tårer på scenen også:

– Jeg har sett vinnere av denne konkurransen på tv før, og at de gråter. Det forsto jeg ikke hvorfor de gjorde, før nå som jeg selv vant, og innser at alt det harde arbeidet jeg har lagt ned gjennom hele livet har ført meg hit jeg er nå, sier hun til Thailands Tidende.  

Hun ble ansett som en favoritt før showet i Siam Paragon i Bangkok, mye fordi hun allerede var en kjent modell, pluss hennes scenetekke og gode engelskkunnskaper. 

 

[ annonse ]

FAKTA: Maria Poonlertlarp Ehren (25)

► Født i Bangkok.

► Foreldre er svenske Gøran Ehren (elektroingeniør) og thaikinesiske Chanoksuang Ehren (tidl. TESOL-lærer). 

► Begynte som modellærling 14 år gammel for Bangkok Elle Magazine. 

► Har bachelorgrad fra Erasmus University i Holland, og mastergrad i internasjonal business fra Stockholm.

► Snakker thai, engelsk, mandarin og svensk.

► Jobbet som engelsklærer og discjockey i Sverige.

► Premiene i missekonkurransen var en Honda Civic Turbo RS, én million baht, og ett års sponsorat fra BSC Cosmetology Services. 

► Maria er agnostiker og praktiserer Theravadan-buddhisme.

 

Modell siden hun var 13

– Hva var hovedgrunnen til at du meldte deg på missekonkurransen? 

– Jeg har vært modell i motebransjen siden jeg var 13, har akkurat fått mastergrad, og har alltid studert ved siden av jobbingen. Men jeg følte at det ikke var nok. Så kom jeg over en bok som handlet om hvem vi er, og hvorfor vi er her. De spørsmålene kom på en perfekt tid i livet mitt, for jeg hadde frihet til å gjøre hva jeg ville. Så jeg flyttet til mamma i Bangkok, og tenkte at om jeg stilte opp i Miss Universe Thailand så kunne jeg få en plattform om jeg nådde høyt opp. 

Målet var at folk da ville høre på hva hun hadde å si, og hva hun brenner for å gjennomføre. 

– Seieren gir meg muligheter til å starte stiftelser for å forbedre forholdene for gravide tenåringer, og for å gjøre verden til et renere og mer miljøvennlig sted. 

 

Vestlig utseende

– Du skal representere Thailand, og ser ganske vestlig ut. Hva tenker du om at du ikke ser «typisk thai» ut, og skal ut i verden for Thailand?

– Jeg tenker at Thailand er stort, og det er vanskelig å si hva som er «typisk thai». Det er forskjell på thaier i nord, sør og øst. Men jeg føler jeg ser thailandsk ut, det kommer også mye innenfra. Kanskje noen ser på meg som vestlig, men når folk ser hvordan jeg uttaler meg og oppfører meg så forstår de at jeg er thai. Det er på tide å vise at alle land er flerkulturelle, så en «halfie», et blandingsbarn som meg, burde ikke være en raritet. 

– Thailand har nå kanskje millioner av kvinner som ser opp til deg, og vil se ut som deg. Hva tenker du om det, hva synes du om ditt eget utseende? 

Miss Maria

Hun er en handlingens kvinne, også når det gjelder å flytte personlige eiendeler. (Foto: Privat)

 

– Så ut som spøkelse

– Mange unge er usikre på sitt eget utseende, det var jeg også. I oppveksten var jeg usikker på meg selv, fordi jeg var høy og veldig tynn. Jeg ble ertet for å ha anoreksia, at jeg så ut som en flaggstang, at jeg lignet på Olivia fra Popeye-filmene, og at jeg så ut som et spøkelse. Noen lurte på om jeg var syk. Jeg så ikke på meg selv som en skjønnhet, foreldrene mine sa jeg var pen, men det var det.

Etterhvert lærte hun seg til å snu de sidene hun ikke likte ved seg selv til noe positivt. 

– Det jeg liker best med meg selv nå, er de tingene jeg ble ertet for. For nå kan jeg være modell pga. høyden min, jeg kan holde meg fast i bøylene i taket på skytrain. Det å finne det positive i det jeg opplever som negativt har hjulpet mye. Det håper jeg kan være et eksempel for andre også. 

 

Blandingsbarn populært

– Tidligere var det veldig populært med blandingsbarn med hvitere hud innen underholdning og modellyrket. Nå virker det som det er en trend at vanlige thaier er mer populære enn før? 

– Ja, jeg har sett mange tradisjonelt utseende thaier komme inn i bransjen i senere tid, så det stemmer. I modellbransjen er det viktig for meg å kunne fremstå med forskjellige uttrykk. Jeg kan gå for å være thai, vestlig og pan-pacific. Det er viktig å vise bredde, en miks av thaier og blandingsbarn er det beste. 

– Du har bodd så mange år i Sverige at jeg må spørre hvordan du beskriver svensker overfor thaiene? 

– At de er veldig vennlige og hjelpsomme. Så er de veldig ansvarlige og ordentlige. Du ser ikke en svenske som ikke står på riktig side i rulletrappen. De er også veldig opptatte av renslighet, resirkulering og miljø. Så liker de å ha et privatliv, det er for meg bra for en god livsbalanse. 

– Hvem synes du er verdens vakreste kvinne? Jeg er redd jeg vet svaret...

– Min mor! Hahaha... Fordi jeg har vokst opp med henne, og sett hennes kjærlighet og omsorg. Skjønnhet ligger også i hvordan mennesker oppfører seg.  

 

Savner rent vann

– Hva mangler Bangkok som Stockholm har, hva savner du?

– Foruten svenskene jeg kjenner, så savner jeg frisk luft og rent vann i springen som kan drikkes. Det har jeg aldri kunnet gjøre i Asia. Rent vann er luksus. I tillegg føles det trygt å være i Sverige, med mennesker som er snille og trivelige. 

– Hva er drømmen og planene fremover? 

– Først er det finalen i Miss Universe, og se hva som skjer etter det. Så vil jeg starte stiftelser, som jeg snakket mye om i missekonkurransen. Det er min femårsplan.

----------------------------

 

Fem kjappe spørsmål:

* Somtam eller kjøttboller? Somtam

* Tata Young eller Abba? Abba

* Thai såpeserie eller Allsång på Skansen? Liker ikke såpeserier, aldri sett Allsång på Skansen.

* Strandliv eller skitur? Strandliv

* Bangkok eller Stockholm? Bangkok, men elsker Stockholm. Jeg svarer begge!

(© Thailands Tidende. Utgave 10/2017 – 1. oktober 2017)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge