28 ungdommer ble arrestert i Hua Hin 31. oktober. 28 ungdommer ble arrestert i Hua Hin 31. oktober. Faksimile: Thairesidents.com (Foto: Thai News Agency)
5. november 2017

Endelig raid mot støyende «partyhus» i Hua Hin

Skrevet av 

Mange utlendinger i Hua Hin har de siste årene hatt problemer med at hus i boligfeltene deres leies ut på døgnbasis. De er populære blant ungdommer fra Bangkok, som kommer for å feste hele natta. Nå har politiet vist at de er oppmerksomme på problemet, men det var narkotika de var ute etter. Det er vanskeligere å få politiet til å reagere på støy.

 

Politiet raidet to nabohus i Hua Hin 31. oktober. De fant hele 41 ungdommer fra Bangkok som hadde leid husene for ett døgn. 28 av ungdommene testet positiv for et eller begge de narkotiske stoffene amfetamin og ketamine. 

Politiet var blitt tipset av en statlig enhet som kaller seg Narcotics Control Board. De 28 ungdommene får nå problemer med myndighetene. Det får også eieren av de to husene, som ikke hadde noen lisens for å drive døgnutleie. Til det kreves en hotellisens, noe de færreste i denne bransjen har.

Dagen etter var det nytt raid, i noe som kalles «Happiness Hua Hin resort house», hvor 23 ungdommer, hvorav 9 førstegangstjenende, ble arrestert for narkotikabruk. 

 

Raid i Pattaya

Ketamine ble også funnet i et tilsvarende raid i Pattaya i april. Der ble 28 ungdommer fra Bangkok anholdt. De hadde leid huset for 7500 baht for ett døgn. Politiaksjonen kom i stand etter et tips fra naboer som mente at det var narkotikabruk i huset.

Raid

Fra et raid i Pattaya 20. april i år (faksimile: Bright TV)

[ annonse ]

 

Thailands Tidende la i går ut en melding på den lukkede facebookgruppa Pattayabloggen, hvor vi spurte om det var nordmenn i Pattaya som hadde slike hus som naboer, men ingen meldte fra om problemer.

En nordmann i Hua Hin fortalte oss at han kjenner til både tyskere og engelskmenn – men ingen skandinaver – som har vært utsatt for slike naboer.

 

Mange partyhus – mye støy

Det er spesielt Hua Hin som har vært i søkelyset angående slike partyhus. Thaivisa skrev i slutten av april om to utenlandske ektepar som var drevet til vanvidd av støyende ungdommer fra Bangkok nesten hver eneste dag i uken. En 72 år gammel pensjonert ingeniør fra Australia, Peter Merz, uttalte: «It is impossible to describe how unbearable this situation is. Next door there has been a party almost every night since the beginning of March».

 

«Living hell»

1. april postet Andy Manning en melding i facbebookgruppa Hua Hin Buy&Sell, hvor han skrev følgende: «After building our home 4.5 years ago in Soi 6 Borfai and looking forward to a peaceful existence, our lives have been turn into a living hell, due to the fact that the house opposite is now used as a holiday/rental facility (...)»

Prisene pr døgn for slike partyhus ligger i området 7000 baht. En facebookside som driver stort med dette er Hua Hin Take Care, som er likt av hele 180.000 personer.

 

Mase på myndighetene

Meldingen til Manning førte til at mange andre kom på banen med samme type historier. Noen hadde klart å få bukt med problemet ved å mase på myndighetene. En mulighet er å gå til de lokale distriktsmyndighetene og rapportere virksomheten. Eierne eller utleierne har vanligvis ikke den hotellisensen som kreves for å drive døgnutleie.

Andre fortalte at de hadde gått til politiet. De hadde rykket ut noen ganger og roet det hele ned, men etter de var reist tok lydnivået seg opp på samme nivå som før.

 

Eierforening hjelper ikke alltid

Noen landsbyer har fungerende eierforeninger. mens det andre steder står dårlig til. De som tjener store penger på partyhus blir mistenkt for å betale noen slanter under bordet til ledere av eierforeninger, for at de skal snu det døve øret til. En person fortalte om en eierforening som var litt mer oppegående. De skrudde av vann og strøm til de husene som hadde karaokemaskinen på topp volum hele natta.

 (© Thailands Tidende 5. november 2017)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge