1. desember 2017

Lederartikkel: Slutt å klage på kursen!

Skrevet av 

Vi fortsetter i denne utgaven rapporteringen fra vår nettavis angående levekostnader i Thailand. De lave lønningene her bør få nordmenn til å tenke seg litt om før de klager over sin egen situasjon.

 

De som følger med på ulike nettfora vet at vekslingskursen mellom kroner og baht er et populært diskusjonstema. Nordmenn i Thailand har fått sin disponible inntekt redusert med nærmere 30 prosent siden våren 2014 – og mer enn det hvis man sammenligner med tiden før kildeskatten kom. Likevel har en gjennomsnittlig norsk pensjonist gjerne 8–10 ganger mer penger å rutte med enn den jevne thai.

 

Vårt intervjuobjekt på sidene 10–11 gir oss et innblikk i sin situasjon med et månedlig budsjett på 9000 baht. Mange av thaiene du går forbi på gata tjener ikke mer enn dette. Bak smilene kan du ane en desperasjon, selv om de er flinke til å skjule det. Det gjør det ikke bedre at de bor i et ekstremt forbruksorientert samfunn. Man er omgitt av fristelser hele tiden, spesielt når man flytter fra landsbygda inn til hovedstaden for å jobbe. Da blir det ekstra tøft å ikke ha penger å bruke på annet enn rene nødvendigheter

 

Sett på denne bakgrunnen er det forståelig at noen tyr til sexsalg for å tjene mer, slik to kvinner forteller om på sidene 12–13. De har observert at hvis man ikke har utdannelse eller forbindelser i dette landet har man lett for å bli værende på bunnen av lønnsstigen hele livet. Ingen skal fordømme de som benytter anledningen til å bedre sin situasjon på denne måten. Som vi rapporterte i forrige utgave er sexarbeidere gjerne hovedforsørgere av både foreldre og barn. De fortjener respekt for den innsatsen de gjør, men mottar for det meste kun forakt og forfølgelse fra myndighetenes side.

Dag A. Ekeberg

[ annonse ]


Dag A. Ekeberg, redaktør (flere lederartikler)

(© Thailands Tidende. Utgave 12/2017 – 1. desember 2017)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Thailand i Norge