Det er flatskjermer overalt hos Cato Danielsen Det er flatskjermer overalt hos Cato Danielsen Foto: Dag A. Ekeberg
1. desember 2017

Overtar tradisjonsrik sportspub

Skrevet av 

Lion Pub ligger litt utenfor «lysløypa» i Pattaya, men har etter hvert fått mange stamgjester. Tradisjonelt har det vært mye australiere og new zealendere, men nå inviterer Cato Danielsen skandinaver til å ta en tur innom.

 

En nordmann har overtatt stamstedet til australiere og new zealendere i Pattaya – Lion Pub i Thepprasit Soi 8 like ved landkontoret i Pattaya. Dette er en gedigen pub hvor sport står i sentrum. I tillegg til biljardbordene er det 17 svære flatskjermer som viser sportsarrangementer.

Det har tradisjonelt sett vært rugby som står i sentrum. Cato Alfred Danielsen (51) har kun vært middels sportsinteressert, i hvert fall når det gjelder rugby, men det har nå endret seg. Han håper å spe på stamkundekretsen med skandinaver, og vil vise mer motorsport og fotball.

Danielsen er travelt opptatt når vi kommer, og han legger ikke skjul på at det er en utfordring, men han ser positivt på fremtiden for seg selv og de ca. 20 ansatte.

– Det er en stor utfordring å komme til et nytt land med en helt ny kultur og skulle lede mennesker her.

 

«Livet er kort»

Kona til Danielsen døde for ett år siden. Før det sluttet han å jobbe for å ta seg av henne i halvannet år. Da hun døde tenkte han, livet er kort, man kan like gjerne satse stort når man først satser.

Danielsen har bakgrunn fra forsvaret i 15 år, og som innkjøper i en ingeniørvirksomhet. Han vil imidlertid ikke kun ha en jobb for å overleve og få inn penger, han vil også trives. Derfor tenkte han på Thailand.

[ annonse ]

 

14 millioner

– Jeg hadde egentlig tenkt på noe mindre enn dette, sier Danielsen. – Den totale investeringen over to år er ca. 14 millioner baht, hvorav ca. en tredel tas over driften. 

Tønsberg-mannen var i Thailand for første gang i februar i år. Han bestemte seg for å satse på forretningsdrift her og gjorde grundige forundersøkelser. I utgangspunktet hadde han ikke sett på Lion Pub, men en megler nevnte for ham i forbifarten at den var til salgs.

Danielsen hadde opprinnelig med seg en partner som skulle dele på investeringer, men han trakk seg.

– Prisen på 14 millioner baht var i høyeste laget for meg, men jeg gjorde en del beregninger og fant at det skulle gå bra.

Danielsen forteller at han betaler beløpet over to år og at de tidligere eierne fortsatt har små eierandeler inntil kjøpet er ferdigstilt. 

 

Lav leie, dyr strøm

– Så lokalene er leid?

– Ja, det stemmer. Husleien er lav, sier han. Noe som ikke er lavt er strømregningen. Den er enorm hver måned. En av årsakene er tv-skjermene som går for fullt hele tiden. Og så er selvsagt det store lokalet luftavkjølt.

TV-systemet på Lion Pub har kostet nærmere to millioner baht, forteller Danielsen. Han viser oss bakrommet hvor en hel vegg er full av modemer og frekvensmodulatorer, slik at sendingene fra en mengde forskjellige leverandører kan samordnes og kjøres ut på ulike skjermer i det store lokalet.

– Det er det mest avanserte systemet i Pattaya, kanskje også i Thailand, med unntak av et tilsvarende system i Phuket, sier Danielsen. 

Tidligere var det to barer på dette stedet, men for seks år siden ble de slått sammen, og resultatet var Lion Pub.

(© Thailands Tidende. Utgave 12/2017 – 1. desember 2017)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge