[ annonse ]
Kuldegrader i Chiang Mai-provinsen Kuldegrader i Chiang Mai-provinsen Faksimile: Unseen Tour Thailand
20. desember 2017

Ny kulderekord – men fint turistvær ved kysten

Skrevet av 
[ annonse ]

En måling fra sist natt viser to kuldegrader på Thailands høyeste fjell, Doi Inthanon i Chiang Mai-provinsen.

 

Landets offisielle kulderekord er fra 2. januar 1974 i Sakon Nakhon og er på -1,4 grader. Det er turistmyndighetenes egen tjeneste «Unseen Tour Thailand» som har delt bildet av en dame som skraper is av en bilrute, så det er i hvert fall klart at det er snakk om kuldegrader, og kanskje ny offisiell rekord.

Mens vestlige turister er på jakt etter sol og varme, flokker thaiene nå til Chiang Mai og Doi Inthanon for å oppleve kuldegrader, som er ytterst sjelden her.

Mange nordmenn som bor i Isan-området har meldt om uvanlig kalde forhold de siste dagene, med temperaturer ned mot ti varmegrader og lavere. Det er meldt varmere temperaturer igjen fra og med lørdag.

Oppslag i norsk presse har fortalt om fem varmegrader i Thailand og dårlige ferieforhold. Men slik kulde finner man kun visse steder i innlandet. Så lenge man holder seg til kysten er det ikke noe problem med ferieværet.

De mest populære turiststedene ligger i Syd-Thailand. Det er tropiske strøk og det er ytterst sjelden man ser nattetemperaturer under 20 grader. For tiden er snittet om natten i Phuket på 22 grader. Det ble målt 19 grader der for fem år siden.

Populære turiststeder som Hua Hin, Cha-am, Bangkok og Pattaya ligger i det subtropiske området. Der kan det noen uker på vinteren bli litt kjølige nattetemperaturer, men aldri under 15 grader (temperaturrekord for Bangkok er 15,6 grader). Denne uken har dette området hatt nattetemperaturer på rundt 17 grader. Det er imidlertid sol og godt badevær på dagtid. Og vannet i havet er som alltid varmt.

(© Thailands Tidende 20. desember 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)