1. januar 2018

Tungt å få husbok i Pattaya

Skrevet av 

En leser har tatt kontakt og fortalt om prosessen han måtte gjennom for å skaffe seg en gul husbok – beregnet på utlendinger som bor i Thailand. Thailands Tidende har tidligere skrevet om prosessen. Da intervjuet vi en nordmann i Cha-am, som hadde en relativt lett oppgave. Så ikke i Pattaya.

På immigrasjonskontoret i Soi 5 på Jomtien Beach har de nå en veiledning på thai og engelsk som beskriver prosessen. Du trenger ettårs visum og adressebekreftelse. Det er ikke noe nytt. I tillegg trenger du å få passet ditt oversatt til thai og verifisert på Utenriksdepartementet i Bangkok.

Som om ikke det var nok er det nå et krav om å levere fødselsattest. Denne skal også oversettes, godkjennes av norsk konsulat eller ambassade og verifiseres av UD i Bangkok. Som siste punkt på programmet må man ha to thaier som kan bekrefte hvem man er. Disse skal bringe med seg både ID-kort og husbok.

Ifølge dokumentet fra immigrasjonsvesenet skal det finnes et alternativ til fødselsattest, og det er å bruke et dokument fra landkontoret, for eksempel hvis man har kjøpt condominium. Der står nemlig også fødselsdato og far og mors navn, som er hovedpoenget med å kreve fødselsattest eller liknende dokumentasjon.

Vår leser brukte 8200 baht og flere uker på prosessen. Han spør seg om det var verdt det. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2018 – 1. januar 2018)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge