Air France dårlig for vestlendinger Foto: Terje Engø
1. februar 2018

Air France dårlig for vestlendinger

Skrevet av 

Folk fra Vestlandet håper nå på at Air France kan la seg påvirke til å endre avgangstidene. For de som skal til Sørøst-Asia passer tidene dårlig, med mindre du vil ha et par netter i Paris.

 

Det er bra for de som skal til Thailand når utenlandske flyselskaper oppretter forbindelser til norske flyplasser. Sist ut er Air France som nå etablerer direkteflyvninger mellom Bergen og flyplassen Charles de Gaulle ved Paris.

– Vi har sett en økning i trafikken til Paris fra Oslo, og vet at nordmenn elsker Paris. Den nye ruten vil utvide mulighetene for internasjonal turisme til Bergen og Vest-Norge, en av Nord-Europas vakreste destinasjoner med sine unike fjell og fjorder, sier Paul Terstegge, som er daglig leder for Air France KLM Nord-Europa i en pressemelding. 

Men flyvningene som stater 26. mai gjør det ikke særlig mye bedre for bergensere som skal videre til Thailand. Flytidene som er satt opp er som følger:

AF1253: Avreise fra Bergen kl. 17.40. Ankomst Paris-Charles de Gaulle kl. 20.00 (man, ons, tors, fre, søn)

AF1253: Avreise fra Bergen kl. 17.50. Ankomst Paris-Charles de Gaulle 20.10 (tirs, lør)

AF1252: Avreise fra Paris-Charles de Gaulle kl.14.40. Ankomst i Bergen kl. 16.55 (man, ons, tors, fre, søn)

AF1252: Avreise fra Paris-Charles de Gaulle kl.14.50. Ankomst i Bergen kl. 17.05 (tirs, lør)

[ annonse ]

 

Kommer for sent

Problemet er at Air Frances daglige avgang til Bangkok letter fra Charles de Gaulle kl. 16.05. Alle flyvninger fra Bergen ankommer etter dette. På retur fra Bangkok lander Air France på Charles de Gaulle kl. 17.50. Da har flyet til Bergen enten lettet for ti minutter siden, eller det er i ferd med å takse ut på rullebanen, for fire dager i uken er det avgang til Bergen kl. 17.40 og to dager kl. 17.50.

 

Lokker med netter i Paris

Det hjelper lite med fornuftig prisede billetter til eksempelvis 5900 kroner i juni, når en må ha hotell i Paris begge veier. Det er svært vanskelig å finne noe fornuftig hotell til under 800 kroner natta i den populære turistbyen.

Samtlige billetter Air France tilbyr fra Bergen har reisetid på 32 til 35 timer hver vei. Til sammenligning er det for et par hundrelapper mer mulig å få billetter med KLM. De har reisetid Bergen – Bangkok ned i 14:45 timer, og retur ned i 15:45 timer.

Men skulle en ønske en natt eller to i Paris, så er muligheten tilstede.

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2018 – 1. februar 2018)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge