[ annonse ]
Kevin Gronlund ligger i hardtrening om dagen. Kevin Gronlund ligger i hardtrening om dagen. Foto: Privat
11. juni 2019

Thai-norsk 23-åring med proffdebut i Pattaya

Skrevet av 
[ annonse ]

Kevin Gronlund har flere års erfaring som amatørbokser i Europa. 30. juni går han inn i proffenes rekker, og det skjer i Pattaya.

 

En offentlig innveiing skjer på Hooters Restaurant på Beach Road dagen før, og selve kampen går på Bone Club på Third Road. De som ikke kommer seg til Pattaya, kan se kampen på PPV-kanalen FITE.TV, ifølge Rolf-Henry Grønlund, som er Kevins far og  støttespiller, og selv var bokser i ungdommen.

 

Motstander i kampen 30. juni er Chirarak Civaosod, som bokser under kallenavnet Datsun Hongthong. Datsun er fra Chiang Mai og er 33 år gammel. Han har ifølge Grønlund ca. 150 kamper bak seg.

 

boksere

MOTSTANDERE: King Kevin Gronlund (tv.) møter Datsun Hongthong. (Foto: Evolution Fight Series)

 

[ annonser ]

Kevin har bodd mange steder i verden, grunnet farens arbeid. Kevin tilbrakte de første fem årene i Norge – nærmere bestemt i Askim og Drammen. Deretter flyttet familien til Atlanta i USA. Mye av skolegangen foregikk imidlertid i Bangkok, på amerikansk skole. Det er Bangkok moren kommer fra. Men fra 2014 til i år bodde han i Norge, og trente med Sportsklubben 1909 på Dælenga i Oslo.

 

Kevins kallenavn er «King». Han har amerikanisert etternavnet sitt, og finnes på nettet som «King Kevin Gronlund». Det er engelsk og thai som er hovedspråkene hans, men han gjør seg også forstått på norsk.

 

«King Kevin» har bakgrunn i flere kampsporter, inkludert thaiboksing, Taekwondo og Tangsodo. Han gikk noen kamper med thaiboksing i tenårene, men skiftet for ca. sju år siden til vanlig boksing. 

 

I løpet av årene i Norge ble det over 30 kamper for SP09, mange av dem på høyt nivå, og han har vært med klubben på store stevner i Sverige, Danmark, Tyskland, England og Irland, opplyser faren. 

– Kevin ble kåret til Norges beste seniorbokser i kategorien «Under 15 kamper» i 2016, da han vant Landsmesterskapet.

 

Et annet morsomt faktum om «King Kevin» er at han var førstemann ute i Norge med å bokse uten hjelm da hjelmpåbudet ble opphevet i 2015 etter 35 år. Kevin havnet til og med på TV2 i den anledningen.

 

Nå trener han hos Jay R, som eier og driver bokseklubben Lions Head Boxing i Bangkok. 

 

I 2013 ble boksefamilien intervjuet i et norsk karatemagasin. Da drev også yngste sønn Manny med kampidrett, men han ga seg for et par år siden, etter å ha oppnådd svart belte i karate, forteller faren. Kevin drev på den tiden med thaiboksing, men gikk over til ordinær boksing etter en skade i benet.

 

boksere

PROGRAM: Her er programmet i regi av Evolution Fight Series i Pattaya.

 

(© Thailands Tidende. 11. juni 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)