1. mars 2012

Russere strandet i Pattaya og Phuket

Skrevet av 

En stor turoperatørene i Russland  Lanta Tour Voyage - gikk nylig konkurs. Det hadde som følge at tusenvis av russere strandet på sine respektive feriesteder rundt om i verden. Sterkest rammet i Thailand var Phuket og Pattaya, hvor henholdsvis 340 og 350 russere plutselig sto strandet uten hotellrom og gyldig hjemreise.

Soopakij Chearavanont, som er honorær konsul for Russland i Phuket, uttalte til Phuket Gazette at han hadde klart å forhandle frem en 40 prosent reduksjon i romprisene, slik at de strandede turistene skulle ha råd til å fortsette oppholdet. Turistene får antageligvis refundert sine utgifter via reiseforsikring i hjemlandet. De som taper penger er hotellene, som ikke får oppgjør for over
natting. Chearavanont antydet at flere hoteller i Patong, Kata og Karon ville tape flere hundretusener av baht.

Russerne er nå den ledende nasjon når det gjelder turistankomster til øya, og dette må være en lærepenge for hotellnæringen, mente konsulen.

Avisen forteller også at de via en kilde har fått høre at 20 såkalte ‘sittende guider’ ikke har fått betalt for sine tjenester. Dette er thaier som er med på guidede turer for å oppfylle kravet om fire thaier pr utenlandsk arbeidstillatelse. De ble etter sigende betalt 800 baht pr dag.

En ukes tid senere opplevde australiere noe av det samme, da Air Australia gikk konkurs. (dae)

 

(Thailands Tidende utgave 3/2012 - 1. mars 2012) 

 

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge