2. desember 2011

Bli kvitt din kroniske luftveissykdom!

Skrevet av 

KOMMENTAR

“ De som har slitt med astma og kols i flere år merker at de blir verre underveis, samme hvor mye de lindrer. Behandlingen minner meg om å ‘pisse i buksa for å holde seg varm’ ”

Hvert år dør et stort antall astma- og kolssyke nordmenn til tross for riktig beskrevne og inntatte legemidler. Norske myndigheter har erklært kols for en uhelbredelig sykdom.
Den gode nyheten er at det er ingen grunn til å gå på de kursene myndighetene tilbyr astma- og kolsrammede for å lære å leve med sin sykdom. Kols er nemlig, i likhet med astma, fullt mulig å helbrede. Hadde myndighetene vært interessert i helsen vår av andre årsaker enn som inntektskilde, hadde de også kunnet tilby en behandling som helbreder sykdommene, ikke bare holdt dem ved like for å opprettholde behovet for legemidler og legekonsultasjoner - som gir store inntekter til legene, staten og industrien.
Motoren som holder kols (og astma) i gang er betennelse - kronisk betennelse skapt av betennelsesdempende medisinene du handler på apoteket, som Seretide, Symbicort, Ventoline m.fl. Disse har nemlig alle en vanlig bivirkning, en bivirkning som gir deg mer av det du lindrer og på den måten holder sykdommen i gang, nemlig infeksiøse og parasittære sykdommer.
For å få et innblikk i hva det innebærer å ‘tukle med naturen’ - som lindring er - er det tilstrekkelig med en elementær forståelse av hva betennelse egentlig er og hva slags funksjon den har:

Betennelsen - din beste venn
Fra barndommen har vi lært at betennelse er negativt. Det er forbundet med verk - det er vondt, det vil vi ikke ha. Når huden revner fra et skrubbsår beleires straks det åpne såret med millioner av små mikrober usynlig for det blotte øyet, men som omgir oss hele tiden. Fordi mikrobene ikke hører hjemme i såret, utløser infeksjonsforsvaret i
såret en lokal immunreaksjon som utskiller ‘angrepsceller’ til å utslette mikrobene før de etablerer seg i hudcellene. Hvis infeksjonsforsvaret vinner og mikrobene dør, gror såret fint. Hvis mikrobene vinner og etablerer seg, går det verk i såret, og du har fått en infeksjon fra en parasitt. Materien som tyter ut av såret er et utskillelsesprodukt huden produserer i kampen mellom egne celler og mikrobecellene over herredømme over såret. En kjent parasitt, gule stafylokokker, er svært utbredt på norske sykehus. De liker seg i huden og i luftveiene, og er ansvarlig for astma og atopisk eksem.
Denne materien, som fungerer som klister og transportør av utslettede mikrober og egne celler, styres med samme funksjon av betennelse som slimet som gir astma- og kolssyke slim- og pusteproblemer, energitap, infeksjoner og allergi, og til og med autoimmunsykdommer som MS etc. I dette perspektivet er det derfor lett å oppfatte betennelse som noe negativt, som du bør behandle med betennelsesdempende legemidler. Men det gjelder kun den menneskeskapte kroniske betennelsen.

- La naturen gå sin gang
Betennelse er nemlig en immunreaksjon som utløses når fremmede celler, som bakterier, dukker opp i kroppen. Mens et åpent sår på huden lett angripes, har vi milliarder av harmløse bakterier i munnen og innåndingsluften - harmløse inntil de greier å trenge gjennom slimhinneforsvaret. Når det skjer, utløser det spesifikke immunforsvaret en betennelsesreaksjon. Betennelsen utløses i det angrepne området i luftveiene, og styrken - bestemt av bakteriemengde - avgjør hvor mye slim lungene må produsere for å ’fange’ mikrobene før de trenger seg inn i blodet og koloniserer kroppen via blodsirkulasjonen.
Det er denne immunreaksjonen alle som står på astma- og kolsmedisin ‘tukler med’ for å slippe ubehag som slim, harking og hoste. Men hvis du hadde latt naturen gå sin gang og gjøre seg ferdig med jobben, hadde du sluppet unna med nettopp dette.
Prisen du betaler for å slippe betennelsesreaksjonene består i å påføre deg selv en kronisk betennelse som bare gjør deg sykere og svakere. Kronisk betennelse er din verste fiende, og statens og industriens beste venn, for den gjør sykdommen din uhelbredelig.

Lindring - en dårlig idè
Lindring er forankret i svekkelse. Man svekker ubehaget til det blir så svakt at man ikke er plaget. Mikrober er opportunistiske encellede mikroorganismer som oppdager når immunforsvaret svekkes. Det styrker mikrobens mulighet til å beleire cellene dine. Hver gang du lindrer slim og/eller tungpust, lures kroppen til å tro at mikrobeangrepet er avtagende, mens det motsatte er tilfellet. Siden betennelsesstyrken styrer slimmengde lungene produserer, utskiller lungene for lite slim. Det er årsaken til at legemiddeldosene må økes. De som har slitt med astma og kols i flere år merker at de blir verre underveis, samme hvor mye de lindrer. Behandlingen minner meg om å ‘pisse i buksa for å holde seg varm’ - en meget dårlig ide.
Etter hvert som situasjonen forverrer seg tettes luftveiene sakte men sikkert med slim, samtidig som luftveiene hovner opp og reduserer diameteren på luftrøret. Kombinasjonen slimtette og trangere luftveier reduserer surstoffomsetningen til og fra lungene, og oksygenet blir prioritert dit det trengs mest, til å holde vitale organer som hjerne, lever, nyrer, m.fl. og muskler som hjertet i gang. Resultatet er nedsatt energi til muskler i armer, bein og skjelett, det som gjør at man kan bevege seg fritt omkring. Samtidig dreies kroppens biologiske miljø i retning av det som er gunstigst for bakterier vi ikke skal ha, de som trives best i et oksygenfattig miljø, anaerobe skapninger, og ikke bare parasitter, men også sopp, som bl.a. antas å være ansvarlig for uønsket øresus - tinnitus.

Hva kan du gjøre?
Reverserer du prosessen og gjør miljøet tilstrekkelig aerobt, dør mikrober og soppvekster, og du får helsen din tilbake, eller i det minste bedret livskvalitet.
Betennelsesdempende legemidler ble opprinnelig utviklet for å dempe immunaktivitet nok til at kroppen ikke avviste et transplantert organ. Å bruke slike midler mot astma og kols er dårlig medisin fra et helseperspektiv. Derfor: Invester heller i midler som holder deg frisk enn i midler som holder deg syk. Jeg snakker om dråpeterapi i form av Oralmat Blå, som kan bestilles fra bioshop2.com og importeres problemfritt til Thailand. Dråpeterapien får immunforsvaret opp i den styrke du trenger for å kvitte deg med snylterne som holder den kroniske betennelsen i gang. For å bli kvitt den kroniske betennelsen, som er et produkt av svake, gjentagne betennelser som aldri gir seg, må du pådra deg en sterkere betennelse, ikke den svake, industriskapte betennelsen som lurer kroppen, men den sterke, ubehagelige betennelsen som gjør jobben sin og frigjør systemet ditt fra sopp, bakterier, ormer og andre snyltere som stortrives i det oksygenfattige miljøet du har besørget fordi du hørte på legen din.
Hvis du er villig til å ta ansvar for egen helse kan du fri deg fra både astma, kols og beslektede tilstander som allergi etc. i løpet av et år eller to. Fremgangen kan måles med spirometri og analyse av blodets oksygeninnhold. Det jeg skriver her vil nok av noen oppfattes som kontroversielt. Hvis du er skeptisk, mål lungevolum med spirometri og oksygeninnhold med blodprøve nå, og om et par måneder etter dråpekuren. Da ser du en forverring hvis du står på legemidler og en forbedring hvis du står på dråpeterapien.

Skal jeg kutte ut legemidlene?
Ja og nei. Det kommer an på hva man er komfortabel med. Pust må man jo ha, og har man gått lenge på legemidler, kan det by på problemer. Løsningen mange velger er å trappe ned på legemidlene og trappe opp dråpeterapien. Man bør eksperimentere litt frem og tilbake til man finner et terapimønster man føler seg komfortabel med.

Lars Klette

Lars Klette er pensjonert forsker innen immunologi og mikrobiologi og bor på Jomtien. Han mener at ordinær medisin for astma, allergi og kols gjør folk kronisk syke. De kunne vært helbredet ved hjelp av naturmedisin og kroppens eget immunforsvar, men det står altfor mye penger på spill for Staten, legene og legemiddelindustrien.

Thailands Tidende utgave 10/2011

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge