2. februar 2012

Familie snytt for thailandsferie

Skrevet av 
Websiden er stengt, men svindlerne har startet på nytt:

En norsk familie kjøpte nylig flybilletter til Thailand fra nettstedet Yourtripplanners.com. Det ble en kostbar tabbe. De betalte 17.500 kroner for tre ikke-eksisterende billetter, ifølge TV2 . Nettsiden de handlet på er nå nedlagt. Men Thailands Tidende kan avsløre at de samme svindlerne opererer med nye nettsider.

AV: TERJE ENGØ

Billettene de ble tilbudt av svindlerne var tilsynelatende billige, men ikke ekstremt billige. Svært mange ville nok lett kunne la seg lure hvis de ikke hadde erfaring med å handle flybilletter på nett.
Thailandske medier har en rekke ganger hatt artikler om reisebyråer som har solgt billetter uten å bestille eller betale for disse hos flyselskapene. Noen føler det derfor sikrere å kjøpe på internett. Men nå har også internett blitt et yndet sted for svindlere som vil lure fra deg billettpenger og mere med.

Opererer med mange nettsteder
– I november fant vi et nettsted som tilbyr flybilletter til gunstige priser - www.yourtripplanners.com. Nettstedet hadde en god søkemotor, IATA-merking, VISA-, PayPal- og Mastercard-merking, og så generelt pålitelig ut, skrev Stein-Herman Stordalen i en mail til fjernsynsprogrammet ‘TV2 hjelper deg’.
Svindlerne bak nettstedet har operert med en rekke forskjellige nettsteder. Blant annet; Youtripguides, Yourtripchart, Cheaptripagency, Yourtriplanners, Mytripfriends og Yourtravelassistants. Det advares mot disse stedene på en rekke nettsteder. Den norske familien er bare en av svært mange som har blitt lurt. Sannsynligvis har svindlerne tjent millioner av kroner. Med billetter til mange tusen kroner blir det raskt mye penger.
Det verste med å bli lurt av en falsk nettside er at du i tillegg til at du risikerer å tape pengene billettene koster, ofte gir bort informasjon om dine betalingskort. Har du gjort dette må du sperre kortet umiddelbart for å forhindre at svindlerne ikke begynner å tappe kontoen din. For ikke å tape en dyr bestilling av hotell i Thailand, måtte den norske familien på tre kjøpe nye billetter til 23.000 svenske kroner etter å ha blitt svindlet.

Svindler med nye nettsider
Yourtripplanners.com hvor den uheldige norske familien kjøpte billetter fungerer ikke lenger. Men de samme svindlerne opererte når dette ble skrevet flere andre sider med lignende navn og lignende utseende på nettsiden. Som vår illustrasjon viser så kunne vi bestille billetter. Tilsynelatende fungerte alt helt perfekt og normalt til vi skulle betale. Det lot seg ikke gjøre å markere for betaling med kredittkort. Men det var mulig å betale med bankoverføring eller ved betaling gjennom Western Union. Du kunne også be om å bli kontaktet av en representant fra selskapet. Denne ville ringe med betalingsinstruksjoner innen to timer.


Slik sikrer du deg:

Her er noen gode råd som kan beskytte deg mot å bli lurt:

1. Betal med kredittkort. Har du blitt lurt og ikke fått levert varen kan du søke om å få beløpet tilbake.

2. Er det et nettsted du ikke har brukt før, så søk etter informasjon om nettstedet for eksempel via Google. Selskaper som har vært i drift en stund vil ha fått god og dårlig omtale. Svindelsidene eksisterer normalt bare kort tid og det er lite info om disse.

3. Du finner like gode priser på kjente nettsteder som finn.no, momondo.com, expedia.com og kelkoo.com. Finner du en billett som er nesten gratis et sted så bør varselbjellene ringe.

4. Er du usikker så ikke bruk nettet, men kontakt et reisebyrå du stoler på.

(Thailands Tidende utgave 2/2012 - 1. februar 2012)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge