2. februar 2012

Wongamat - kampen om strandlinjen fortsetter

Skrevet av 
Det er populært å bygge condo på Wongamat Beach. Høyblokkene står tett, men det er plass til en til.

Det er ikke første gang det bygges tett på Wongamat Beach i Naklua rett nord for Pattaya. Det majestetiske Sky Beach på 40 etasjer var ferdig bygget i 1992. Men kjøperne der fikk ikke beholde roen og - for enkelte - utsikten lenge. To år senere var Saranchhol med sine 36 etasjer ferdig. Enkelte stilte spørsmål ved hvordan det kunne ha vært gitt tillatelse til å bygge så tett, spesielt når det på den tiden var så mye ledig mark rundt omkring.

Nå, snart 20 år etter, har Raimon Land begynt å utvikle landet rett nord for Sky Beach. ‘Northpoint’ er ferdig bygget. Nå står ‘Zire’ for tur, som skal bygges på det som er igjen av ledig land mellom Northpoint og Sky Beach. Begge disse prosjektene består av to tårn hver. I markedsføringen av Zire er nabobygningene retusjert vekk slik at Zire fremstår som eneste høybygg på Wongamat Beach, men det medfører altså ikke riktighet, som våre bilder viser. For ordens skyld så er ikke Raimon Land det eneste eiendomsfirmaet på disse trakter som ‘pynter’ litt på realitetene på denne måten.

Rett syd for Saranchol ligger for øvrig Centara, som opptar en betydelig del av strandlinjen i området. De har imidlertid bygget mer i bredden, noe de kunne tillate seg etter kjempeinvesteringen i et stort landområde ved stranden.

Raimon Land, som for noen år siden fikk IFA Hotels & Resorts i Dubai som majoritetseier, driver for tiden også omfattende markedsføring av et annet storprosjekt i Pattaya. Det som tidligere var kjent som Southshore er nå relansert under navnet Unixx. Southshore med hele 1200 leiligheter i sydenden av Walking Street ble ikke den salgssuksessen utbyggerne hadde håpet på. Nå tror de markedet er bedre, og døper derfor om prosjektet og satser på nytt. (dae)

(Thailands Tidende utgave 2/2012 - 1. februar 2012)
Lest 867 ganger

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla

Raskt salg Koh Samui
( / Land til salgs)

Raskt salg Koh Samui

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Interaktive oversikter