2. januar 2012

Thaier i Oslo samlet inn til flomofre

Skrevet av 
Flommen i Thailand har lagt livet i ruiner for mange familier. Dette ønsket omtenksomme landsmenn i Norge å gjøre noe med, og arrangerte fest som brakte inn 200.000 kroner.

AV: HELGE HEYERDAHL

Åstedet var restaurant Thai Orchid i Oslo 17. desember, og ikke mindre enn 300 thaier og nordmenn var samlet. Initiativtaker Parinya Wongthongkham (33) er stolt, glad, og ikke minst rørt over det gode resultatet.
- Vi har fulgt med flommen på tv, og det har vært veldig vondt å se hvordan det har gått for mange som har mistet alt de eier og har. Min familie har det gått bra med, for jeg er fra Udon Thani, men det er mange thaier her i Norge som er fra områder hvor flommen har ødelagt mye, forteller Parinya.
Ikke mindre enn tre band byttet på å stå på scenen, og det ble servert thailandsk mat og godt drikke.
- Stemningen var veldig bra, og det var hyggelig å se at folk koste seg. Mange nordmenn hadde også kommet, noen som er gift eller har thailandsk kjæreste, og noen som har vært i Thailand på ferie.

Medfødt ‘hjelpegen’
- Hvor vanlig er det at dere som er thaier i Norge hjelper til når det er problemer i fødelandet?
- I vår kultur er vi vant med å hjelpe familien når den har problemer, men det å ha fest for å samle inn penger som i dag er uvanlig. Men når jeg ser hvor bra det har gått så er dette noe som frister å gjøre igjen.
- Og som buddhist er det vel heller ingen ulempe med tanke på karma, spurte vi.
- Hehe, du sier noe, men det har jeg faktisk ikke tenkt på en gang. Ideen kom fordi vi syntes synd på de som har problemer, så formålet er å hjelpe. Så nå gleder jeg meg til å sende pengene, smiler Parinya.
De rundt 200.000 kronene som blir sendt til Thailand er overskuddet fra festen, og formidler er tv-kanalen Channel 3 som arrangørene har en avtale med.

(Thailands Tidende utgave 1/2012 - 1. januar 2012)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge