[ annonse ]

 

[annonsørinnhold]

 

Lege i Pattaya anbefaler spesialsuppe for vekttap

 

Dr. Iain Corness ved Bangkok Pattaya Hospital sier at du kan gå ned sju kilo på en uke – uten å være sulten. Dietten er bygd rundt en spesiell «forbrenningssuppe» han sverger til.

 

Mange folk i Pattaya kjenner Dr. Iain Corness, som har vært å finne på mange expat-arrangementer i byen opp gjennom årene. Han jobber som medisinsk konsulent ved Bangkok Pattaya Hospital.

Her er hans siste innlegg i helsedebatten, som vi har oversatt fra engelsk:

---------

 

Filmen «Fast and Furious» gir to timer med virkelighetsflukt. Dessverre er «Fat and Furious» en realitet uten noen enkel utvei. 

 

Er du for feit? Vi beregner din Kroppsmasseindeks (KMI) med din vekt i kg delt på kvadraten av din høyde i meter. KMI mellom 18 og 25 kg/m2 kan indikere optimal vekt, verdier mellom 25 og 30 kan indikere at du er overvektig, og verdier fra 30 og oppover indikerer sterk overvekt.

 

 

Vi vet også at det å være overvektig setter press på hjertet og sliter på dine hofte- og kneledd, så det er lurt å  komme seg ned i «normal» vekt. 

 

Her er en syv dagers diett, og selv om jeg ikke alltid er tilhenger av «ekstremkurer», er denne verdt å vurdere.  Den er visstnok fra Sacred Heart Memorial Hospital og blir brukt i deres hjerteintensivavdeling for overvektige pasienter som må gå ned i vekt forut for operasjon, men dette er ikke nødvendigvis tilfelle. 

 

Den sier at de første fy-fyene er brød, alkohol, brus, stekt mat og olje.  Jeg er fullstendig enig, selv om de fleste av dere allerede har bestemt dere for at dette er for tøft!

 

Etter dette er det en blanding kalt Forbrenningssuppe (FBS) som du mikser og oppbevarer i kjøleskapet. Du heller i deg FBS når du føler deg sulten og tar så mye du vil.  Du blir også rådet til å drikke masse vann, og anbefales 6–8 glass om dagen i tillegg til te, kaffe, skummet melk, usukret juice, eller tranebærjus.

 

Sultens fysiologi fungerer på den måten at når magen er tom, får hjernen beskjed om å sende ned mat.  Fyll magen med ikke-fetende mat, og matsuget vil avta, mens vekten ikke øker.

 

Her er oppskriften på Forbrenningssuppe:

4 hvitløksfedd

2 store bokser knuste tomater (810 gram)

2 store bokser kjøttkraft

1 pakke kyllingsuppe 

1 bunt vårløk

1 bunt selleri

2 bokser med bønner (eller friske bønner)

2 grønne chilipepper

1 kg gulrøtter

10 kopper vann

 

Kutt alle grønnsakene i små biter.  Fosskok i 10 minutter, rør godt og la det putre til grønnsakene er myke.  Tilsett mer vann hvis det er ønskelig med en tynnere suppe. 

 

 

Nå er jo kjedsomhet ulempen med diett. En uke på FBS, vann og tranebærjus vil ta motet fra overvektige flest, så hva denne dietten gjør, er å la deg legge til forskjellige ting daglig.  Her er noen forslag:  

 

Dag 1: All frukt utenom bananer.  Spis kun suppe og frukt idag.

 

Dag 2: Alle grønnsaker. Spis så mye du vil av friske, rå eller hermetiske grønnsaker. Prøv å spise grønne bladgrønnsaker. Ligg unna tørre bønner, erter og mais. Spis grønnsaker sammen med suppe. Til middag kan du unne deg en bakt potet med smør i dag.

 

Dag 3: Spis så mye suppe, frukt og grønnsaker du vil. Ikke bakt potet i dag. Hvis du ikke har juksa,  skal du ha gått ned 3 kg. (Det er en fantastisk vektnedgang på tre dager – men fortsett uansett!)

 

Dag 4: Bananer og skummet melk. Spis minst 3 store bananer og drikk så mye skummet melk du kan. Spis så mye suppe du vil. Bananer er rike på kalorier og karbohydrater, i likhet med melk, men du vil trenge kalium og karbohydrater i dag.

 

Dag 5: Oksekjøtt og tomater. Du kan ta 600 gram oksekjøtt eller kylling (uten skinn) og så mange som 6 tomater. Spis suppe minst en gang i dag.

 

Dag 6: Oksekjøtt og grønnsaker.  Spis så mye oksekjøtt og grønnsaker du vil. Du kan til og med ta 2-3 biffer (grillet) hvis du vil, sammen med bladgrønnsaker. Ikke bakt potet. Husk å spise suppe minst en gang i dag.

 

Dag 7: Brun ris, grønnsaker, fruktjuice. Husk å spise godt og spis så mye suppe du kan i dag.

 

Ved slutten av dag 7, skal du ha gått ned 7 kg. Teorien er god, men jeg advarer mot å gå ned for mye for fort.

 

Hvis du har behov for å gå ned mer enn 7 kg, fortsett en uke til, men jeg anbefaler ikke mer enn to uker av gangen, og ikke gjenta programmet innen tre måneder.

 

Har du noen spørsmål, ta kontakt med vår serviceavdeling (norsk tekst)

 

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)