[ annonse ]
Åsmund Lyngve Vingen Sunde og Karl-Jørgen Mosvold tar turen til Udon Thani. Åsmund Lyngve Vingen Sunde og Karl-Jørgen Mosvold tar turen til Udon Thani. Foto: Norges Volleyballforbund
12. juni 2019

Nordmenn vil bli verdensmestre i Udon Thani

Skrevet av 
[ annonse ]

18–23. juni er det verdensmesterskap i strandvolleyball for ungdom under 21 år. Thailand er vertsnasjon. Man skulle kanskje tro at det foregikk i en av de populære strandbyene, men nei, det er Udon Thani i Isan som arrangerer. 

 

Fra Norge deltar ett guttelag. Det dreier seg om Åsmund Lyngve Vingen Sunde fra Molde VBK og Karl-Jørgen Mosvold fra Kristiansand Sandvolleyballklubb. Sistnevnte satser hardt frem mot OL i 2024, kan vi lese i Aftenposten. Leder av reisefølget er førstnevntes far, Dag Sunde, som har hele tre volleyballspillende sønner i den norske juniortoppen.

Fra Sverige deltar David Åhman og Jonatan Hellvig.

 

Thailand er vertsnasjon og får stille med to lag i begge klasser. I kvinneklassen er det ingen nordiske lag, mens det for menn altså er lag fra både Norge og Sverige, mens Finland, Danmark og Island ikke er representert.

 

Thailand ble valgt som arrangør i år i konkurranse med seks andre søkere fra fire verdensdeler. Dette er andre gangen et ungdomsmesterskap har gått i Thailand. Første gangen var i Pattaya i 2003, da de arrangerte verdensmesterskap i strandvolleyball for de under 19 år.

 

[ annonser ]

56 lag deltar i hver av klassene (menn og kvinner). Etter kvalifiseringen skal man stå igjen med 32 lag i hver av klassene for selve turneringen.

 

En nordmann i Udon Thani er involvert på arrangørsiden, selv om han selv kun omtaler seg som «løpegutt». Det dreier seg om Rolf Kjosmoen:

 

– Min oppgave er og være «løpegutt» for det norske laget, blir de syke etc, og har de spørsmål eller andre problemer så skal jeg ta det opp med arrangørene.

 

Rolf Kjosmoen

LOKAL MEDHJELPER: Rolf Kjosmoen bor i Udon Thani og skal hjelpe det norske laget med praktiske problemer. (Foto: Privat)

 

Kjosmoen er gift med en offiser i Nong Khai, og kommer derfor gjerne i kontakt med myndigheter. Og det var i den forbindelse han som nordmann ble spurt om han kunne hjelpe til.

 

– Men er det noen strand i Udon, da?

– Ja, man kan spørre, sier Kjosmoen. Men faktum er at det på mange strandvolleyballturneringer konstrueres baner, og de har kommet langt med seks baner på området Thung Si Muang (kart).

 

LOKAL STRAND: Her på Thung Sri Mueang bygges banene. (Foto: Magne Johan Kalstoe)

 

Kjosmoen opplyser at flere skoler i området jobber med å lage strandvolleyballbaner, så han ser for seg en økt interesse for sporten. Han sier til slutt:

– Det hadde vært flott om noen både svensker og nordmenn kom for å heie på sine lag!

(© Thailands Tidende. 12. juni 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)