1. august 2009

Thailandsk prostituert i Bergen fikk millionbeløp

Skrevet av 
To thailandske kvinner på 40 og 54 år ble i Bergen tingrett høsten 2007 dømt til fengselsstraffer fra halvannet til to år for å ha forledet en 45 år gamle kvinne inn i prostitusjonsmiljøet, først i Oslo og senere ved massasjeinstituttet Wat Po i Bergen. Erstatningssaken ble den gang utsatt, men nå er begge i en fersk dom i fellesskap dømt til å betale nær 1,3 millioner kroner i erstatning til offeret, melder Bergensavisen.

45-åringen sliter ifølge dommen med posttraumatisk stressforstyrrelse og kronisk, langvarig depresjon. Den sakkyndige har funnet at fornærmede mangler konsentrasjon og har generelt svekkede problemløsende evner, og den medisinske uføregraden er satt til 50 prosent. Dersom hun ikke hadde blitt utsatt for menneskehandel ville hun vært i Thailand og jobbet der med ordinær massasje som hun gjorde før. Grunnen til at hun er i Norge er at hun er blitt utsatt for menneskehandel, sier domsdokumentene. Fornærmedes bistandsadvokat la ned påstand om ytterligere én million i erstatning, men dette karakteriserer retten som "åpenbart alt for optimistisk". Dommerne konkluderer med at det ikke er tvil om at det er årsakssammenheng med de skader og tap hun har og den menneskehandel hun har vært utsatt for av de tiltalte.

Det var kun 54-åringen som hadde ansvar for prostitusjonen kvinnen ble utsatt for i Bergen, mens begge de domfelte medvirket til menneskehandel og utnyttelse ved prostitusjon i Oslo. Det er dog umulig å skille skader fra oppholdet i Bergen fra skadene på oppholdet i Oslo, går det frem av dommen. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 11/2009 - 1. august 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge