Frank Hagen overrekker gitarer til guttene på Baan Jing Jai Frank Hagen overrekker gitarer til guttene på Baan Jing Jai Foto: Oddvar J. Wangberg
2. desember 2012

Penger fra Stavanger til barnehjem

Skrevet av 

Frank Hagen ble kjendis da han vant en høyesterettssak med erstatningskrav etter dykkeskader. Nå samler han inn penger til barnehjem ved å selge krabbeklør til Stavanger-folk.

Frank Hagen (50) var en av pionerdykkerne i Nordsjøen. Han jobbet der i 17 år under ekstreme arbeidsforhold, hvor flere dykkere ble utsatt for ulykker og sykdommer. Hagen var en av dem. Hagen ble norgeskjent i media for fem år siden da han anla sak mot Statoil og den norske staten.

Frank er ufør som følge av skadene han pådro seg, men prøver nå å komme seg tilbake til normalt arbeid. Mye er allerede gjort takket være arbeidet som han har engasjert seg i på Sjømannskirken og med barnehjemmet Baan Jing Jai.

Manglet gitar

Det hele begynte med at barnehjemmet Baan Jing Jai manglet en gitar. Hagen satte i gang innsamling av penger og fikk like godt nok til to gitarer til musikkavdelingen på hjemmet. Deretter ballet ting på seg. Dykkeren har nå samlet inn nærmere 370.000 bath til barnehjemmet. Ungguttene har nå utviklet seg til å bli gode gitarister, og de har til og med sitt eget orkester, takket være Frank.

Krabbeveldedighet

Sist sommer reiste Frank Hagen hjem til Stavanger, hvor han dro ut på sjøen og satte ut krabbeteiner.

Han forteller: – De minste krabbeklørne havnet på brygga sammen med meg, der jeg stod med knallgult oljehyre for å kvitte meg med dem. Det gikk unna som varmt hvetebrød. Folk betalte alt fra 1 til 1000 kroner pr pose. Mange var rause og tok bare en neve med klør og la store penger på bøssen. Plutselig hadde vi en god slant penger til barnehjemmet. Stavanger-mannen Terje Gundersen, som også har tatt turen til Pattaya, bidro med 5000 kroner for 10 levende krabber for å støtte aksjonen til Frank.

[ annonse ]

I sommer inviterte Frank venner og bekjente til innvielsesfest på sitt nye sjøhus for å samle inn mer penger til barnehjemmet. Det brakte inn over 250.000 baht

Støtter kristent hjem

Thailands Tidende lurer på om ikke andre barnehjem med meget dårligere standard også bør hjelpes.

– Alle barnehjem her i Thailand trenger hjelp og vi kan ikke hjelpe alle, da blir det kun en liten slant til hver. Alle barnehjemsbarn mangler det mest fundamentale, nemlig et trygt hjem å vokse opp i sammen med mor og far. På Baan Jing Jai har de kun faddere og andre givere som gir dem en økonomisk trygghet. Kjærlighet og omsorg er det de voksne og andre barn som står for. Vi er et lite mindretall av kristne i Thailand. Barnehjemmet vi støtter drives etter kristne prinsipper, så derfor tar vi oss naturlig nok av dem.

Fra fest til kirke

– Vi kjenner deg best som pionérdykkeren og heisagutten på byen. Vi lurer på hva som har skjedd med deg?

– Det ble mye drikking, som du antyder. Jeg reiste hjem til Norge for å tenke over hva jeg holdt på med, og måtte svelge mange kameler. Nå er jeg tilbake og ønsker heller å være en resursperson istedenfor å være til belastning. Jeg trives med i være frivillig medarbeider på Sjømannskirken. Der har jeg ansvaret for biblioteket selv om jeg ikke har lest en eneste bok ennå, innrømmer den tidligere dykkeren.

(Thailands Tidende utgave 10/2012 - 1. desember 2012)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge