1. februar 2013

Dialog om thai-norske barn

Skrevet av 

Avdelingsdirektør Eli Grut i Barne- likestillings- og inkluderingsdepartementet har kommentert oppslaget i forrige utgave av Thailands Tidende, hvor vi skrev at norske myndigheter ville gi thai-norske barn full støtte. Hun sier at hun ble feilsitert i Pattaya Mail, og at det stemmer at barneloven ikke gjelder i Thailand. Vi spurte:

– Har det etter møtet i Pattaya vært noen korrespondanse mellom dere og ambassaden i Thailand angående hvordan man håndterer thai-norske barn?

– Ja, vi er i kontinuerlig dialog.

– Hva kan dere gjøre med disse problemstillingene, all den tid barnevernloven kun gjelder for barn som oppholder seg i Norge?

– Det er begrenset hva norske myndigheter kan bistå med overfor barn som oppholder seg i utlandet. I praksis vil barns sosiale problemer som oftest måtte finne en løsning ved at barnet og familien henvises til lokale myndigheter.

– Hva var formålet med møtet med ordføreren i Pattaya?

– Bakgrunnen for møtet med myndighetene i Thailand var å etablere en dialog om situasjonen til norske barn i Thailand, og informere om at Norge er kjent med at noen norske barn i Thailand lever under vanskelige forhold. I tillegg hadde departementet møter med Sjømannskirken i Pattaya og vår ambassade i Bangkok om situasjonen til norske barn i Thailand. Sjømannskirken i Pattaya har videre fått tildelt midler av departementet til å foreta en kartlegging av situasjonen til norske barn i Thailand. (dae)

(Thailands Tidende utgave 2/2013 – 1. februar 2013)

 

 

Lest 1452 ganger Sist redigert 2. februar 2013 - 07:33
annonse:

forsiden

Utgave 5-2017 (1. mai):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Leilighet ønskes leid Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

Påkostet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Påkostet villa Bang Sarey

Fullt utrustet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Fullt utrustet villa Bang Sarey

Ønsker å leie i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A