1. februar 2013

Dialog om thai-norske barn

Skrevet av 

Avdelingsdirektør Eli Grut i Barne- likestillings- og inkluderingsdepartementet har kommentert oppslaget i forrige utgave av Thailands Tidende, hvor vi skrev at norske myndigheter ville gi thai-norske barn full støtte. Hun sier at hun ble feilsitert i Pattaya Mail, og at det stemmer at barneloven ikke gjelder i Thailand. Vi spurte:

– Har det etter møtet i Pattaya vært noen korrespondanse mellom dere og ambassaden i Thailand angående hvordan man håndterer thai-norske barn?

– Ja, vi er i kontinuerlig dialog.

– Hva kan dere gjøre med disse problemstillingene, all den tid barnevernloven kun gjelder for barn som oppholder seg i Norge?

[ annonse ]

– Det er begrenset hva norske myndigheter kan bistå med overfor barn som oppholder seg i utlandet. I praksis vil barns sosiale problemer som oftest måtte finne en løsning ved at barnet og familien henvises til lokale myndigheter.

– Hva var formålet med møtet med ordføreren i Pattaya?

– Bakgrunnen for møtet med myndighetene i Thailand var å etablere en dialog om situasjonen til norske barn i Thailand, og informere om at Norge er kjent med at noen norske barn i Thailand lever under vanskelige forhold. I tillegg hadde departementet møter med Sjømannskirken i Pattaya og vår ambassade i Bangkok om situasjonen til norske barn i Thailand. Sjømannskirken i Pattaya har videre fått tildelt midler av departementet til å foreta en kartlegging av situasjonen til norske barn i Thailand. (dae)

(Thailands Tidende utgave 2/2013 – 1. februar 2013)

 

 

Lest 1476 ganger Sist redigert 2. februar 2013 - 07:33

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Siste rubrikkannonser

Toyota Hilux Vigo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Vigo

Fin villa i Phatthalung
( / Hus til salgs)

Fin villa i Phatthalung

124 kvm i Pattaya
( / Leilighet selges)

124 kvm i Pattaya

Ønsker å leie hus i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie hus i Pattaya

Ønsker å leie i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie i Pattaya