1. april 2013

Leserinnlegg: Uprofesjonelt!

Skrevet av 

Åpent brev til den norske ambassadøren.

Hvorfor tillater du at dine ansatte ved ambassaden opptrer så uprofesjonelt?

Jeg har selskap i Norge og Thailand som samarbeider om å sende norske funksjonshemmede til kortere og lenger rehabiliteringsopphold i Thailand. Til vår store overraskelse opplevde vi at en av våre mest betrodde og dyktigste thailandske medarbeidere ble nektet visum til Schengen, slik at medarbeideren ikke kunne følge den funksjonshemmede på flyet til Norge – for å returnere en kort tid etter tilbake til Thailand med en ny norsk funksjonshemmet.

På henvendelse til ambassaden om årsaken til avslaget fikk vi forklaring at det var tvil om returforutsetningene. På spørsmål fra oss om hva som er tvilen så nekter ambassadepersonalet å fortelle dette.

Vårt utgangspunkt som et seriøst foretak som sender funksjonshemmede fram og tilbake mellom Norge og Thailand – og hvor den norske parten har vært registrert i Brønnøysundregisteret uten anmerkninger i over tretti år – er at vi ønsket samarbeid med ambassaden for å fjerne denne “tvilen” slik at vi kan sende funksjonshemmede sammen med thaiansatte på flyet til og fra Norge.

Vi kan ikke fjerne en “tvil” når ambassadepersonalet nekter å opplyse om hva tvilen består i!

Vi stiller oss fullstendig uforstående til at ambassaden nekter å avholde et møte med oss for i fellesskap å rydde opp i de påpekte forhold slik at vi kan få fjernet “tvil” ved visumsøknader fra vårt selskap for framtiden!

For vi vil fortsatt ha behov for å sende thailandsk helsepersonell til Norge for å hente funksjonshemmede – samt hjelpe dem hjem igjen etter et opphold hos oss.

[ annonse ]

Vi gjør oppmerksom på at så lenge ambassaden er uvillig til å løse dette problemet der hvor problemet har oppstått – hos ambassadepersonalet – har saken fått store konsekvenser allerede: Anmeldelse av tre navngitte ambassadepersonal til norsk politi to ganger, samt skriftlig klage på ambassaden til UDI, Utenriksdepartementet, Sivilombudsmannen og Den thailandske ambassade i Norge.

Det skulle være unødig for en seriøs, offentlig institusjon å pådra seg så store problemer når motparten er villig til å løse saken med et møte!

Oskar Jørgensen, Baan Sabaijai, That Phanom

(Thailands Tidende utgave 4/2013 –  1. april 2013)

Fikk ikke sende medarbeider til Norge

- Visumsøknaden ble sabotert

 

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge