Brudeparet ankom vielsen pr elefant Brudeparet ankom vielsen pr elefant (Foto: Oddvar J. Wangberg)
1. april 2013

Thailand midt i blinken for bryllup

Skrevet av 

Da flyvertinnen Siw Kolpus (42) i Norwegian og stuer Øyvind Hunstad (37) i SAS giftet seg på Koh Chang var det invitert hele sytti gjester. Flesteparten kom med fly fra Norge.

 

Vi var tilstede på bryllupet, som var en storslått hendelse over tre dager. Vi slo av en prat med brudeparet Siw og Øyvind. De forteller litt om hvordan ”kongebryllupet” kom i stand:

– Det første vi ble enige om var at festen skulle være på kjærlighetsøya Koh Chang, sier Øyvind og fortsetter. – For å finne det rette hotellet som egnet seg til et privat arrangement måtte vi reise rundt hele øya i dagevis å lete.

Han forteller at de satt igjen med fem alternativer. Valget falt til slutt på den litt bortgjemte resorten Aiyapura Resort og Spa med privat strand. Brudeparet likte veldig godt profesjonaliteten hos de ansatte der.

 

Mange thailandsturer

Siw og Øyvind kom for første gang til Thailand i 2001 og forelsket seg umiddelbart i landet.

[ annonse ]

– Vi jobber i flybransjen begge to og har besøkt mange land, men maken til Thailand finnes ikke, derfor inviterte vi familien og venner til bryllup her, sier brudeparet. Det var en stille periode på resorten, så de hadde den nesten helt for seg selv. Den store dagen var 21. februar.

– Hvorfor så gedigent arrangement, spurte vi.

– Ingen av oss hadde vært gift før. Vi har heller ingen barn og i tillegg har vi trygg og god økonomi. Vi hadde lyst til å gi noe tilbake til venner og familie som alltid har støttet oss, derfor inviterte vi til tre dagers fest. Vi ønsket også at festen skulle være et minne for livet for oss.

– Men hvorfor Koh Chang, spurte vi.

– Øya har et stort mangfold og har mange forskjellige tilbud, som fine, rene strender, en spesiell natur som kan minne om berg- og dalbaner, restauranter og barer og et sentrum der man kan finne på mye moro.

Siw fortsetter: – Gjestene våre ville se noe unikt fra Thailand, derfor var denne øya et utmerket sted å feire bryllup.

 

Råd fra bryllupsarrangør

Brudeparet hadde hjelp fra Tom Stenshavn i reisebyrået VIP Reiser til å organisere festen. De påtar seg slike arrangementer. Tom innrømmet at han startet planleggingen et helt år før den store dagen. Vi spurte ham hva som skal til for at en ordinær nordmann skal kunne ha et slikt bryllup i Thailand.

– For det første trenger ikke Ola Nordmann å være rik for å få til et flott bryllup i Thailand, for dette er et rimelig land. Det første han må gjøre er å få booket det riktige stedet, bestille rom til gjestene og deltagerne, toastmaster og presten, sier Stenshavn.

Han gir noen tips: Riktig valg av klær, blomsteroppsetning med riktige valg av farger på blomstene, riktig farge på stoltrekkene og ikke minst å skape en kirkelig stemning med en fin talerstol til presten.

Det er også viktig at brudeparet har et eget hus å bo i, for de skal ikke sees på bryllupsdagen før det er tid for selve seremonien. Siw og Øyvind bodde i en flott villa med svømmebasseng der det kun var spesielle gjester som fikk lov å besøke dem før vielsen. Elefantferden ned til stranden var en hemmelighet for gjestene.

– Den største utfordringen var pynt og makeup til bruden slik at hun så norsk og ikke thailandsk ut, sa Tom med en smil.

 

Programmet

Dag 1:

Velkomstdrink og fest med helstekt gris. Festen ble holdt nede på stranden med danseopptreden fra thaier og godt drikke som tilbehør. Målet med denne festen var at gjestene skulle bli bedre kjent med hverandre. Diverse festleker sto på programmet.

Dag 2:

Den store bryllupsdagen. Brudeparet kom ridende ned til stranden i finstasen på en stor elefant med brudepiker foran. Brudeparet vandret ut på kaien, der gjestene og presten tok imot dem. Presten foretok selve vielsen der. Da seremonien var over tok underholdningen fatt med flammeshow, thaidans, fyrverkeri, sang og taler.

Dag 3:

Båt og badetur, inkludert snorkling. Mange var slitne etter den store dagen, så en rolig badedag kom godt med. Deretter var det å ta fatt på hjemturen, for de som ikke hadde satt av ekstra tid til ferieging.

(Thailands Tidende utgave 4/2013 –  1. april 2013)

 

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge