Øyvind Dalsegg. Øyvind Dalsegg. Foto: Privat
1. november 2013

Venter forgjeves på Norwegian

Skrevet av 

Øyvind Dalsegg strandet i Oslo grunnet Norwegians tekniske problemer. Han har ventet over en måned på å få svar på sin henvendelse. Han går nå til Transportklagenemnda.

Øyvind Dalsegg fra Moelv var en av to nordmenn på samme flight som kommenterte forrige måneds artikkel i Thailands Tidende om rettigheter for flypassasjerer. Begge skulle reist fra Oslo til Bangkok 16. september, men måtte vente et ekstra døgn i Oslo.

Dalsegg sendte henvendelser pr e-post til Norwegian etter at han var fremme i Bangkok. Da vi kontaktet ham var det gått over en måned og han hadde ennå ikke fått noe svar:

– Dette er ikke god markedsføring for Norwegian. De går forbrukerrådet rett i mot og gir etter min oppfatning villedende informasjon.

Et døgns forsinkelse skapte problemer og ga ekstra utgifter både i Oslo og ved ankomst i Bangkok for Dalsegg, som har hus i provinsen Korat.

Dalsegg har fått utbetalt 1600 kroner fra Gjensidige Forsikring. Nå skal han ta kontakt med Transportklagenemnda:

– Tarrige modøler lar seg ikke stoppe av arroganse, sier han.

Den andre leseren skriver at han har sendt fire e-poster til Norwegian uten å få svar.

[ annonse ]

 

Norwegian: – Kan ikke love

Norwegian kan fortsatt ikke love at forsinkelser vil gi kompensasjon. Vi stilte informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen følgende spørsmål:

– Våre to lesere befinner seg i Thailand og får ikke svar på e-postene de sender. Hva skal de gjøre for å komme i kontakt med Norwegian med sine krav?

– Først og fremst vil jeg beklage forsinkelsene som har oppstått. Vi forstår veldig godt at det er frustrerende for passasjerene. E-post er riktig kanal å komme i kontakt med oss på. Selv om vi har satt inn ekstra bemanning på kundesenteret for å besvare økt antall henvendelser, vil det dessverre ta noe tid før man får sin sak behandlet. Alle våre reisende får sine henvendelser og eventuelle krav individuelt behandlet, hvilket betyr at det også vil ta noe tid, svarer Sandaker-Nielsen.

 

– Utenfor vår kontroll

– Vil Norwegians kunder få kompensasjon ved forsinkelser, eller er det slik at dere fortsatt ikke tar ansvar for tekniske feil?

– Vi følger alltid EUs regelverk for passasjerrettigheter, som blant annet innebærer at vi sørger for at man får mat og drikke, og i en del tilfeller hotellrom, mens du venter på at flyet skal gå. En del av forsinkelsene med vår Dreamliner mener vi har vært helt utenfor selskapets kontroll, og i disse tilfellene gir vi ikke kompensasjon. I de tilfellene teknisk feil er noe vi som selskap burde hatt kontroll over, får de reisende naturligvis den kompensasjonen de har krav på.

 

Trygt å bruke Norwegian?

– Hvorfor skal reisende til Bangkok ta sjansen på å bestille billett med Norwegian denne vintersesongen?

– Vi erkjenner at punktligheten på våre langruter ikke har vært god nok. Forsinkelser på 12 timer er ikke akseptabelt, men flesteparten av forsinkelsene har ligget på ca en time, hvilket heller ikke er godt nok. Boeing overhaler nå begge våre fly og det må vi stole på at vil bidra til en punktlighet som våre reisende – og også Norwegian – kan leve med.

 

Mange tilfeller

Norsk presse har rapportert om flere uheldige Norwegian-passasjerer.

Avisa Nordlys skrev nylig om Bernhard Myrvang (83) og kona Walaiporn Myrvang (56) som tapte store penger på en Norwegian-forsinkelse i januar i år. Det gjaldt en innenriksflyvning til Oslo. Den var forsinket slik at paret ikke rakk Thai Airways-flyet de skulle være med. Artikkelen beskriver hvordan det hele med alle ekstrautgifter kostet paret 30.000 kroner

I begynnelsen av oktober skrev Dagbladet om et svensk par som strandet i New York på vei hjem til Stockholm. De fikk en 33 timers forsinkelse men får ifølge avisen ingen kompensasjon.

En bruker på Asiaforum skriver at andre flyselskaper gir ut god kompensasjon. Han har fått ca. 9000 kroner i kompensasjon av SAS når han har måttet overnatte i København ved et par anledninger grunnet forsinkelser. Han påpeker imidlertid at man ikke får noe kompensasjon med mindre man søker om det.

(Thailands Tidende utgave 9/2013 – 1. november 2013)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge