Martin Sjøstrøm tester vannet. Martin Sjøstrøm tester vannet. Foto: Torbjørn Martinsen
1. februar 2014

Mange tilbud til båtfrelste i Pattaya

Skrevet av 

Det er ikke bare syd i Thailand du finner idylliske øyer. Skjærgården utenfor Pattaya har også mye å by på. Vi ble med på en dagstur.

 

Det var en søndag med skyfri himmel og tjue ivrige deltakere som ville se noe annet enn bare natteliv. Vi møtte opp hos arrangør Scandalic Guesthouse på Second Road i Pattaya presis klokken 9 og ble fraktet i to bahtbusser ut til fergehavna.

Charterbåten lå klar og ventet på oss, og etter kort tid var alle på plass om bord, fordelt på to dekk. Redningsvester ble utdelt til samtlige om bord, og vi stevnet forhåpningsfulle ut av havna på vei til «en øde øy», som skulle ligge ca. to timer unna. Stemningen om bord var upåklagelig, og svenske og norske deltagere ble raskt kjent med hverandre.

Mat og drikke fra en cateringservice ble fortært mens vi passerte Koh Lan. Rundt oss så vi mange speedbåter og ferger fulle av folk på veg til ulike destinasjoner.

 

Snorkling og fiske

Som forespeilet ankom vi vår øy etter ca. to timer og ankret opp om lag hundre meter fra land. Så godt som alle hoppet ut i det varme vannet og svømte inn til land. Vi ble sittende i strandkanten og prate mens vi observerte noen av deltakerne benytte anledningen til å snorkle i det krystallklare vannet.

[ annonse ]

Stor var overraskelsen da verten kom svømmende inn til oss på stranda med iskald drikke i vannsikre beholdere. Det var et særdeles populært tiltak.

Etter en stund ble vi ropt ut igjen til båten fordi det var tid for lunsj. Stemningen på dette tidspunkt var allerede høy, med mye godhjertet, verbal fighting mellom svensker og nordmenn.

Senere ble det en svømmetur inn til land igjen på oss, mens andre fikk prøve fiskelykken. Det viste seg å være lite lykke, fordi ingen fikk noen fisk, men de hevdet at det var gøy uansett.

Etter mer bading og avslapping var det tid for å lette anker. Båten ankom havna i Pattaya kl. 17, og her var det stor trafikk. Badende kom inn fra sine dagsturer mens andre gikk om bord i ferger som skulle på nattcruise.

 

Rimelig fornøyelse

Prisen for denne turen var 1000 baht pr person. Barn og thailandske partnere kunne være med for 500 baht pr person. Det vanket en rabatt på 100 baht for medlemmer av Scandalic Sport- og Aktivitetsklubb. Prisen inkluderte lett frokost og lunsj. Kaffe og vann var inkludert i prisen, mens andre drikkevarer kunne kjøpes.

Maten ble ordnet av svenske charterverter, mens mannskapet ellers besto av styrmann og maskinist – begge thaier.

-----

Flere skandinaviske båtturer:

 

* The Blue Lagoon ved Pattaya Third Road arrangerer «Sea Safari», som er båtturer inkludert Rock n’ Roll. Innehaver Roar Sørensen forteller:

– Vi arrangerer turer annenhver uke i høysesongen. Det er levende musikk på båten, og festen fortsetter i en grotte på øya vi reiser til. Der er det rigget til med fullt høyttaleranlegg.

Båten har kapasitet på 50 personer. Turen koster 1500 baht for turister og 500 baht ekstra hvis en vil ha med sin thailandske partner. Mat og drikke er inkludert i prisen og turen varer fra kl. 10 til 18.

 

* Scandinavia Bar på Pattaya Beach Road har arrangert båtturer i mange år. Fokus er på fiske, og det er mulig å leie både på dagtid og natterstid. På natten fiskes det blant annet etter barrakuda og hai ved en øy som heter Koh Krok. Prisen for leie av båt og mannskap er 7000 baht for dagtid og 8000 baht for natterstid.

 

(Thailands Tidende utgave 2/2014 – 1. februar 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge