5. februar 2014

Lav valgdeltakelse, usikkert mht. suppleringsvalg

Skrevet av 

Ca. 20,5 millioner av Thailands 44,6 millioner velgere stemte ved valget 2. februar. Det vil si en stemmeprosent på 45,8 i et land hvor prosenten normalt ligger mellom 60 og 70. Ca. 10.000 stemmelokaler holdt stengt under valget. Det utgjør ca. elleve prosent av de totalt 93.952 stemmekretsene i landet. De aller fleste av de stengte stemmekretsene ligger i Syd-Thailand.

Mange fryktet vold under valgdagen, men det aller meste gikk for seg i rolige former.

Leder av valgkommisjonen, Somchai Srisuthiyakorn, holdt en pressekonferanse hvor han sa at de ikke kunne komme med noen erklæring angående valget ennå. Hvis det erklæres gyldig, så må det uansett holdes suppleringsvalg  i de stemmekretsene hvor valglokalene var stengt. Han ville ikke si noe om når et suppleringsvalg kunne holdes, men han sa at det var viktig at de underliggende problemene var løst først. Loven sier at et nytt valg må holdes innen 180 dager. Mens dette avgjøres vil statsminister Yingluck fortsette som leder av interimregjeringen.

Demokratenes leder Abhisit har signalisert at de vil henvende seg til grunnlovsdomstolen for å få erklært valget ugyldig.

Hærlederen Prayuth Chan-Ocha gjentok at det ikke var aktuelt med et militærkupp i denne situasjonen. Det samme sa de militære før kuppet som avsatte Thaksin i 2006, men det er blitt hevdet at hvis hæren hadde ønsket å gripe inn denne gangen, så ville de gjort det allerede.

(Thailands Tidende Nett - 3. februar 2014)

 

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge