1. mars 2014

Lederartikkel: Klag til rette instans

Skrevet av 

Med en språklig gulf mellom thaier og nordmenn blir det av og til slik at man rakker ned på hverandre rundt omkring på internett – gjerne på bakgrunn av misforståelser.

 

Nordmenn i Cha-am hadde også et problem – som de diskuterte ivrig på Facebook. Men de tok et steg videre, det steget som ofte er tungt: Fra å snakke om et problem til faktisk å gjøre noe med det – og ta det opp med rette instans (se artikkel).

 

Både vi og myndighetene i Cha-am ble forbauset da det dukket opp hele 65 nordmenn på kommunehuset for å snakke om løshundproblemene i byen. Vi håper at energien som ble brukt ikke var bortkastet.

 

Det er ikke bare nordmenn som har problemer med løshunder. Under siterer vi fire ulike turister i Thailand som har skrevet på webforumet Thaivisa:

«Jeg bor på Koh Chang og har sett dette hvert år når det kommer til lavsesongen – løshundene blir mer aggressive. Det gjelder både på stranda og langs vegene. Jeg har gitt opp å kjøre moped på øya.»

[ annonse ]

«Jeg ble nylig angrepet av en stor, svart hund mens jeg syklet på Jomtien Beach. Jeg har pepperspray festet til sykkelstyret og rakk akkurat å spraye dyret rett før det skulle angripe.»

«Jeg elsker hunder og har vært hundeeier hele livet. Likevel må jeg si at situasjonen på Koh Samui nå ar absolutt uakseptabel. Jeg møtte nylig et ungt par som begge hadde havnet på sykehus her på grunn av løshunder.»

«En hund som angriper uten grunn og ikke har noe som identifiserer hvem som er eier, bør bli avlivet. Thailand har så mange løshunder fordi eierne er for late til å få dem kastrert, og slipper dem bare løs når de blir lei av dem.»

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør

 

(© Thailands Tidende. Utgave 3/2014 – 1. mars 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge