Statssekretær i Finansdepartementet Jørgen Næsje kommer ikke med noen garantier Statssekretær i Finansdepartementet Jørgen Næsje kommer ikke med noen garantier Foto: Rune Kongsro
1. mars 2014

Regjeringen utreder kildeskatten

Skrevet av 

Siv Jensens statssekretær sier at regjeringen vil gjøre et solid utredningsarbeid før de iverksetter tiltak for nordmenn i utlandet. De vil ikke på forhånd garantere at kildeskatten blir fjernet.

 

1. september i fjor uttalte Siv Jensen følgende til Thailands Tidende:

– En av de tingene mange utenlandsboende er opptatte av er kildeskatten. Den har vi stemt imot og forsøkt å reversere. Vi har ikke lykkes så langt, men det kan vi gjøre noe med hvis vi kommer i regjering etter valget.

På det grunnlaget har det vært store forventninger til den nye regjeringen fra nordmenn i Thailand, som blir trukket 15 prosent i kildeskatt. Mange har vært villig til å gi regjeringen litt pusterom i starten, men vi registrerer nå at folk begynner å etterlyse handling.

Det virker imidlertid som man må smøre seg med tålmodighet, basert på hva statssekretær i Finansdepartementet Jørgen Næsje sier til Thailands Tidende. Vi spurte ham:

– Er det noen tidsplan forbundet med vurderingen av kildeskatten?

– Vi har ikke fastsatt noen tidsplan ennå, men vi har satt i gang arbeidet. Problemene norske pensjonister i utlandet har er sammensatt og varierer fra land til land. Vi må derfor kartlegge problemet på en skikkelig måte. Å etablere et servicekontor for nordmenn i utlandet i samarbeid mellom NAV og Skatteetaten er også noe som er viktig for oss å se på. Det tror vi kan hjelpe mange. Vårt mål er at norske myndigheter skal være serviceinnstilte og gi god veiledning, slik at nordmenn i utlandet får en lettere hverdag når det gjelder å forholde seg til skatt og trygd.

– Vil kildeskatten garantert bli fjernet i løpet av denne fireårsperioden?

– En slik garanti kan vi ikke gi før vi har hatt gjennomgangen. Målet vårt er at det skal bli bedre for nordmenn i utlandet, og vi må gjøre et solid forarbeid før vi iverksetter tiltak.

(Thailands Tidende utgave 3/2014 – 1. mars 2014)

 

Lest 3480 ganger Sist redigert 2. mars 2014 - 17:27
annonse:

forsiden

Utgave 4-2017 (1. april):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Siste rubrikkannonser

Ønsker å leie i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Penthouse i Pattaya
( / Leilighet til leie)

Penthouse i Pattaya

Utleieprosjekt i Hua Hin
( / Til salgs)

Utleieprosjekt i Hua Hin

Honda City, Jomtien
( / Til salgs)

Honda City, Jomtien