1. april 2014

Leserinnlegg: Berulfsen og lavpris

Skrevet av 

«Personlig hadde jeg mye mer å rutte med da jeg levde som pensjonist i Norge…»

 

I årets første utgave av Thailands Tidende kunne man lese om Berulfsens planlagte TV-program om Thailand. Overskriften (– Nordmenn stortrives til lavpris) fremstilte Thailand som et lavprisland, der alle norske pensjonister kan leve i beste velgående.

Thailand er et billig land å bo i for de som har råd til det!

At Thailand er et billigere land enn Norge er noe alle i Norge har fått med seg, men at hovedårsaken er at kvaliteten her på alt fra boliger til småting er langt lavere og garanti ofte fraværende er noe som det heller burde opplyses om – ellers kaster man blår i øynene på gamle mennesker, som etter anbefaling flytter hit i tro om at her er alt rosenrødt.

At mange norske pensjonister klarer seg bra her skyldes at de har høy trygd og kanskje også arbeidende kone, og i tillegg ofte ikke har påkostet seg tilstrekkelig helseforsikring. Det er også noen norske personer her som har ekstrainntekter i tillegg til trygden fordi de er eiendoms- eller aksjeinvestorer og/eller jobber svart med data og liknende (som pensjonister også gjør i Norge).

En ting som også i høyeste grad spiller inn, er om man – som jeg – lot seg lure av den norske forvaltningen til å selge sitt hjem i Norge med løfte om å bli skattefri etter fire år. Senere gikk som kjent myndighetene bort fra dette løftet, og jeg og mange andre hadde derved mister muligheten til å kunne få leieinntekter av bolig i Norge, samtidig som vi isteden fikk høyere skatt enn da vi bodde i Norge.

Personlig hadde jeg mye mer å rutte med da jeg levde som pensjonist i Norge enn hva jeg har nå, til tross for meget nøye undersøkelser før emigrasjonen. Årsaken er blant annet fratatte rettigheter og tilskudd, samt nødvendige og pålagte ekstrautgifter og uventede skatter.

[ annonse ]

Å antyde at vanlige pensjonister som kommer hit lett kan få seg jobb er også å mislede folk. Loven bestemmer nemlig det motsatte. Unntak finnes selvfølgelig, særlig dersom man tør gjøre seg til kriminell.

Dette med høy levestandard og god økonomi er ikke noe som kommer oss med lav trygd og forsørgerbyrde her til gode. Og man må heller ikke glemme at nordmenn her pålegges en mengde ekstrautgifter og fratas en mengde fordeler.

Hvis det fokuseres ytterligere på at det for alle er så billig å leve her, vil også et uønsket resultat kunne bli at forvaltningen i Norge ytterligere innskrenker våre vilkår med hensyn til ytelser fra NAV, skatt og avgifter (som de allerede har planer om), og dermed etter hvert gjør det helt umulig for mange av oss «nyfattige» å bo her.

Det er veldig viktig å belyse begge sider av saken, og få frem at man vanskelig kan klare seg her på kun lav trygd uten samtidig å tære på oppsparte midler.

Jeg snakker flytende thai, har bodd her hver dag i 11 år og kjenner virkeligheten mye bedre enn de fleste.

Hilsen Peter Foss, avholdsmann og immigrant til Pattaya

(Thailands Tidende utgave 4/2014 – 1. april 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge