1. april 2014

Lederartikkel: Billigbilletter og underskudd

Skrevet av 

Thai Airways går med underskudd og har problemer med ledelsen. Administrerende direktører har til tider sett på Thai Airways som sitt private, lille transportbyrå. Så kan man spørre seg hvorfor Thai Airways selger så rimelige direktebilletter mellom Oslo og Bangkok. I vår undersøkelse i denne utgaven var de enten billigst eller blant de billigste når vi sammenlignet mange selskaper. Siden Thai Airways flyr direkte, er derfor valget ofte enkelt.

 

Norwegian er ikke mye billigere enn Thai Airways når man legger til gebyrer for mat, drikke og bagasje. Norwegian er ikke nødvendigvis en direkterute heller, da de ofte er innom Stockholm eller København. Med alle problemene Norwegian har hatt så velger nok mange å droppe dette selskapet på sin tur til Thailand.

 

Vi får være glade for at Thai Airways er billige, men med en ny ledelse som får i oppdrag å se på økonomien til selskapet, så er det vel ikke utenkelig at det blir litt dyrere å fly direkte til Bangkok i fremtiden.

 

SAS har som kjent droppet Bangkok. Det er ikke enkelt å bli klok på SAS, men vi regner med at årsaken ligger i det faktum at selskapet har statlige eiere og en lang kultur for fagforeningsvelde. Det gjør selvsagt at de ikke kan konkurrere med lønningene til Thai Airways. Norwegian har også møtt motbør etter at det ble kjent at de lønner sine kabinansatte etter samme lønnsnivå som Thai Airways bruker. Det vitner om at fagforeningene fortsatt har mye makt i Norge.

 

[ annonse ]

Fagforeninger hadde en viktig rolle i første halvdel av forrige århundre, da det virkelig var vanskelig forhold for arbeidere. Nå er rollen til fagforeningene mer udefinert. Skulle man gi fagforeningene alt de ønsket seg ville det snart kun være rom for råvareindustri og beskyttede næringer i Norge. Flyselskaper kan for eksempel ikke konkurrere spesielt godt på verdensmarkedet hvis de må betale norske lønninger.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør

 

(© Thailands Tidende. Utgave 4/2014 – 1. april 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge