1. april 2014

Økt konkurranse – billigere reiser

Skrevet av 

Det er flere faktorer som taler for gunstige flypriser fremover: Sterk krone, økende konkurranse og politiske demonstrasjoner.

 

Selv om mye tyder på at SAS ikke starter opp igjen med sine flyvninger til Thailand, er det flere seter tilgjengelig fra Skandinavia enn noen ganger. Samtidig er det et labert marked som følge av de langvarige demonstrasjonene i Bangkok.

En betydelig nedgang i antall tilreisende fra Kina og Japan har fått flyselskaper til å intensivere kampen om europeiske kunder. Vestlige turister er nemlig generelt sett mindre engstelig for politisk urolighet enn asiatiske turister, som i store antall har avbestilt sine turer til Thailand siden de politiske urolighetene startet i november. 

Samtidig forsterkes konkurransen på flyvninger fra Oslo til Bangkok når Emirates, hjemmehørende i den Arabiske Gulf, begynner flyvninger. Det forrige gulfselskapet som begynte flyvninger fra Oslo var Qatar. De har allerede opparbeidet seg godt belegg.

 

Pris som virkemiddel

Qatar har brukt pris som virkemiddel for å sikre seg passasjerer. Ofte har selskapet ubekvemme ventetider på sine forbindelser og oppveier dette med å senke prisene. Emirates har en svært sammenfallende strategi, og dette vil nok bety tøffere priskonkurranse enn noen gang. 

[ annonse ]

Uavhengig av den økte konkurransen er prisene på billetter allerede preget av den usikre politiske situasjonen i Thailand. Hvis du har mulighet til å reise litt før skoleferien, finnes det ifølge vår undersøkelse priser til godt under 5000 kroner tur/retur Oslo – Bangkok.

Når dette skrives tilbyr Thai Airways direktefly med avreise 11. juni og retur 12. juli til 4707 kroner. Vi fant to andre tilbud med henholdsvis Aeroflot og en kombinasjon av Air Berlin og Etihad til en femtilapp billigere. Men samlet reisetid hos Aeroflot var 56:45 timer tur/retur.

Tilbudet fra Air Berlin/Etihad hadde en gjennomsnittlig reisetid på litt over 18 timer hver vei, men det blir stress når det skal skiftes fly både i Berlin og Abu Dhabi.

 

Rimelig selv i høysesong

Selv i juli, da det vanligvis er vanskelig å finne priser under 7500 kroner, er det i år rikelig med tilbud til under 6500 kroner. Billigst og best er igjen Thai Airways som med utreise 8. juli og retur 29. juli tilbyr direkte forbindelse begge veier til 5443 kroner. Det er en sommerpris vi ikke tror blir stående lenge, og som kanskje allerede har økt når dette leses.

Men prisen viser at det nok er færre bestillinger enn normalt, og da selges gjerne et større antall billetter til lav pris for å sikre belegg på flyet.

Emirates starter sine flyvninger fra Oslo 2. september, og det kan være en medvirkende årsak til at billetter i september, oktober og november nå selges billig. Det er svært enkelt å finne billetter til under 5000 kroner tur/retur Oslo – Bangkok i disse månedene. I desember går prisene opp, som vanlig, men skal du for eksempel til Thailand for å feire jul, er det fortsatt mulig å få priser etter 15. desember med retur første uke i januar til litt over 6000 kroner. Selv med utreise 17. desember og retur 4. januar er det mulig å få billetter til litt i overkant av 7000 kroner. Det er priser som ikke ville vært mulige hadde det ikke vært for økt konkurranse de siste årene.

 

Vente på lavere julepriser?

Er en sikker på at en skal til Thailand ved juletider kan en enten velge å kjøpe en rimelig billett nå, eller satse på at Emirates’ inntreden vil senke prisene ytterligere. Men vi tror ikke det lønner seg å vente.  Det er såpass mange som reiser i denne perioden at selskapene nok satser på å få noen tusenlapper per billett ekstra, uten at det går ut over belegget på flyene.

De billige billettene kommer nok i perioder hvor flyselskapene har lavt belegg. Det er grunn til å tro at det kan bli rikelig med billetter til litt over 4000 kroner i høstmånedene.

(Thailands Tidende utgave 4/2014 – 1. april 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge