1. april 2014

Orakelet svarer: Ti tusen nordmenn?

Skrevet av 

Er det noen som vet hvor mange nordmenn som bor fast i Thailand? Jeg prøvde Statistisk Sentralbyrå, men fikk kun opp tallet 1000. Det var et mistenkelig rundt tall, og det var flere år gammelt. Takknemlig for svar.

Thor Petter Krosby

 

Svar fra Orakelet:

Den norske ambassaden i Bangkok er de nærmeste til å svare på dette. De opplyser til oss at de ikke vet det eksakte tallet. Det de imidlertid vet, er hvor mange nordmenn som har non-immigrant visum i Thailand, for dette får de informasjon om av immigrasjonsvesenet hvert år. De siste tallene er fra 2012. Da var det 6,596 nordmenn med non-immigrant visum i Thailand.

Sjømannskirken anslår i rapporten «Thai-norske barn i fokus» (2013) at det er ca. 10.000 nordmenn som bor i Thailand, basert på det faktum at det finnes andre typer visum enn non-immigrant.

Vi tror at dette estimatet er nære sannheten. Det er en del nordmenn som arbeider offshore og som tilbringer tiden i land i Thailand. Disse har ikke nødvendigvis non-immigrant visum, men må regnes som fastboende her. Likeledes er det mange nordmenn som har turistvisum som de fornyer med jevne mellomrom istedenfor å være her på ettårs visum. 

De under 50 år har for øvrig vanskeligheter med å få innvilget ettårs visum med mindre de er gift thai. (dae)

[ annonse ]

(Thailands Tidende utgave 4/2014 – 1. april 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge