General Prayuth Chan-ocha innfører portforbud General Prayuth Chan-ocha innfører portforbud Foto: Peerapat Wimolrungkarat
22. mai 2014

Portforbud, flertallet støtter det militære

Skrevet av 

Tirsdag erklærte militæret unntakstilstand, som i praksis lignet veldig på et kupp. I dag var kuppet et faktum. I går, onsdag, kom det ut en meningsmåling fra Suan Dusit Poll som viste at 76 prosent av utvalget på 1264 personer stilte seg bak militærets erklæring av unntakstilstand.

Siden kuppet kl. 16.30 i dag har det militære tatt over alle tv-kanaler. Der sendes nå gamle thailandske sanger avbrutt av militære dekreter. Militæret har siden tirsdag forsøkt å sensurere aktivitet på internett, men det har naturlig nok vist seg langt vanskeligere.

Militæret har sagt at de vil hjelpe folk som ønsker å reise fra Bangkok til sine hjemprovinser. De kan kontakte det militæret. Det ble også spesifikt nevnt at flyavganger til utlandet går som normalt.

Det militæret innkalte til samtaler mellom de ulike parter tidligere i dag. Samtalene førte tydeligvis ikke frem. BBC melder at opposisjonsleder Suthep Thaugsuban ble ført vekk derfra. Det er usikkert hvorvidt han er under fangenskap.

Portforbud

Ledere av rødskjortene har lenge snakket om borgerkrig. Det har i det siste vært avdekket våpendeponier. Mye tyder på at det militære tar trusselen på alvor og ikke tar noen sjanser. De erklærte nettopp via TV at det skal være portforbud mellom kl. 22 og 05 over hele landet. Det er naturlig nok thailandske aktivister som er i fokus. Turister kan føle seg trygge så lenge de ikke aktivt oppsøker problemer.

(Thailands Tidende Nett - 22. mai 19:23)

 

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge