annonse:
General Prayuth Chan-ocha innfører portforbud General Prayuth Chan-ocha innfører portforbud Foto: Peerapat Wimolrungkarat
22. mai 2014

Portforbud, flertallet støtter det militære

Skrevet av 

Tirsdag erklærte militæret unntakstilstand, som i praksis lignet veldig på et kupp. I dag var kuppet et faktum. I går, onsdag, kom det ut en meningsmåling fra Suan Dusit Poll som viste at 76 prosent av utvalget på 1264 personer stilte seg bak militærets erklæring av unntakstilstand.

Siden kuppet kl. 16.30 i dag har det militære tatt over alle tv-kanaler. Der sendes nå gamle thailandske sanger avbrutt av militære dekreter. Militæret har siden tirsdag forsøkt å sensurere aktivitet på internett, men det har naturlig nok vist seg langt vanskeligere.

Militæret har sagt at de vil hjelpe folk som ønsker å reise fra Bangkok til sine hjemprovinser. De kan kontakte det militæret. Det ble også spesifikt nevnt at flyavganger til utlandet går som normalt.

Det militæret innkalte til samtaler mellom de ulike parter tidligere i dag. Samtalene førte tydeligvis ikke frem. BBC melder at opposisjonsleder Suthep Thaugsuban ble ført vekk derfra. Det er usikkert hvorvidt han er under fangenskap.

Portforbud

Ledere av rødskjortene har lenge snakket om borgerkrig. Det har i det siste vært avdekket våpendeponier. Mye tyder på at det militære tar trusselen på alvor og ikke tar noen sjanser. De erklærte nettopp via TV at det skal være portforbud mellom kl. 22 og 05 over hele landet. Det er naturlig nok thailandske aktivister som er i fokus. Turister kan føle seg trygge så lenge de ikke aktivt oppsøker problemer.

(Thailands Tidende Nett - 22. mai 19:23)

 

 

Lest 1814 ganger Sist redigert 8. juni 2014 - 15:50

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 2 – 1. februar:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

32 m2 Pattaya
( / Leilighet til leie)

noimage

Isuzu MU-X
( / Til salgs)

noimage

Rolig 3-roms Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Rolig 3-roms Nordic Terrace

Flott leilighet på Jomtien
( / Leilighet til leie)

Flott leilighet på Jomtien

Beste beliggenhet på Jomtien
( / Leilighet selges)

Beste beliggenhet på Jomtien