Katrine Arntzen Andersen mener de burde bruke mer fersk frukt og mindre sukker i moderne bakverk i Thailand. Katrine Arntzen Andersen mener de burde bruke mer fersk frukt og mindre sukker i moderne bakverk i Thailand. Foto: Elisabeth Grimsø
1. november 2014

Katrine fra «Kakekrigen»: – For mye sukker!

Skrevet av 

Vi har møtt Katrine Arntzen Andersen, bergensjenta som var med i første sesong av Kakekrigen på tv-kanalen FEM i fjor. Vi tok henne med for å bedømme bakverk i Bangkok.

 

– Hva synes du om kakene her i Thailand?

– Jeg vil si at det er to typer bakverk her i Thailand, det tradisjonelle og det moderne. Det tradisjonelle bakverket bruker fersk frukt og naturlige ingredienser. De moderne kakene er en helt annen sak.

– Hva mener du?

– Jeg synes de burde bruke mer fersk frukt og mindre sukker i moderne bakverk i Thailand. I tillegg virker det på meg som om de bruker altfor mye kunstige tilsetningsstoffer, som farge og smak. Jeg synes de burde benytte tradisjonelle metoder når de lager moderne kaker.

Katrine synes kakene på konditorier i Bangkok kan bli for mektige:

– Kaken laget av blåbærpannekake var for eksempel ikke veldig god. Den var altfor søt og veldig mektig. Jeg ville gitt den terningkast 3, fordi den var tross alt var spiselig, men et helt kakestykke hadde blitt altfor mye.

[ annonse ]

– Er det noe av bakverket her du vil lage hjemme i Bergen?

– Jeg har veldig lyst til å prøve å lage en pai med ananas marinert i chili og sukker, inspirert av min daglige frokost i Bangkok, sier Katrine med et smil.

– Har nordmenn noe å lære her i Thailand?

– Ja, vi må bli flinkere til å holde på tradisjonelle bakverk, samt å få til en bedre presentasjon, være litt mer vågale og prøve nye ting. 

 

Praksisjobb i Bangkok

Da vi møtte Katrine hadde hun vært i Bangkok i tre måneder og sto på farten til å reise hjem til Bergen.

– Jeg har det siste året studert i Portugal, men nå i år skriver jeg på masteroppgaven og står dermed friere til å reise dit jeg vil. Jeg fant en praksisplass her i Bangkok, hvor jeg fikk masse relevant erfaring innen personalledelse.

– Fortell litt om jobben din i Bangkok.

– Jeg hadde et internship hos Alpha Founders, hvor jeg fikk ansvaret for alt som hadde med HR å gjøre. Alpha Founders er et venture capital-firma, eller rettere sagt en inkubator for nye selskaper. Det var ganske utfordrende, og lite opplæring ble gitt, men det var også veldig givende når de godtok de fleste forslagene mine til forbedringer. 

– Kunne du ønske å jobbe i Thailand hvis du fikk muligheten?

– Jeg tror ikke jeg kunne tenke meg å jobbe i Thailand, da kulturen er litt for annerledes enn det jeg er vant til.

 

Kanchanaburi som Norge

– Hva synes du om Bangkok og andre steder du har besøkt i Thailand? 

– Jeg synes Bangkok er en spennende blanding av øst og vest, man får et godt innblikk i Asia med en vestlig undertone. Jeg har besøkt noen plasser i Thailand når jeg har hatt tid: Koh Phi Phi var en nydelig øy, som ga meg en følelse av å være i paradis, spesielt fint var den fantastiske solnedgangen vi så fra Maya Beach.

Katrine fortsetter: – Et annet sted jeg likte godt var Kanchanaburi. Det er nære Bangkok, men likevel en helt annen verden. Det er også veldig forskjellig fra Koh Phi Phi. Da jeg var i Kanchanaburi var det nesten som en perfekt varm sommerdag i Norge, hvor de norske trærne var byttet ut med bambusskog.

– Har du planer om å komme tilbake til Thailand?

– Jeg kunne godt tenke meg å komme tilbake på ferie. Thailand er et flott og deilig land med hyggelige mennesker. Ellers synes jeg det er mange flotte, varme mennesker i Thailand – i tillegg til billedskjønne bakverk overalt, selvsagt!

 

Populær kakekrig

Kakekrigen er et populært program. De har allerede plukket ut deltakere til den fjerde sesongen. Programmet hadde premiere 7. oktober 2013, og da var altså Katrine en av deltakerne.

– Hvordan var det å være med på Kakekrigen?

– Det var en veldig givende opplevelse hvor jeg fikk testet mine personlige egenskaper, ikke bare med sleiven men også med tanke på stresshåndtering. Jeg fant for eksempel litt for sent ut at dansk smør ikke oppfører seg likt som norsk smør når man lager fudge. Men i etterkant ser jeg at jeg har vokst mye som baker og tør å teste ut nye ting i en mye større grad. Jeg er blitt mer eksperimentell og stoler mer på magefølelsen. 

 

– Ingen tv-stjerne

– Blir du en tv-stjerne?

– Jeg forsto raskt at tv-stjerne kommer jeg nok aldri til å bli. Jeg har sett meg selv på tv, og selv om det ble bedre enn jeg hadde trodd, så har jeg ikke pokerfjes, og det er ikke alltid det er ok når kameraene ruller. Jeg tror nok jeg foretrekker å være bak et kamera!

– Er det noe du ville gjort annerledes?

– Det ville vært å tenke mer «enkelt», på grunn av tidspresset. I tillegg burde jeg tenkt «mindre» angående størrelse. Jeg lagde store formkaker men burde heller ha laget porsjonskaker. De er mer delikate, og så blir de fortere kalde. Alle oppskriftene jeg lagde var egenkomponerte, så jeg fikk ikke alltid nok tid til å øve gjennom dem på forhånd.

– Gikk det pent for seg i kulissene?

– Det var faktisk utrolig god stemning. Vi hadde nesten en familiefølelse, og vi ble alle lei oss når noen gikk ut, aldersforskjellen til tross. Faktisk så ga vi hverandre tips før vi gikk ut for å bake.

– Hva er ditt beste minne fra Kakekrigen? 

– Det var faktisk fra da jeg røk ut, noe jeg egentlig var litt lettet over. Da jeg var på vei ut spurte en av konkurrentene, Ruth, om hun kunne si noen ord til meg, og det var veldig rørende. Og jeg som hadde lovet meg selv å ikke gråte på tv...

(Thailands Tidende utgave 9/2014 – 1. november 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge