annonse:
1. april 2015

Leserinnlegg: Bra at noen står frem med kritikk av NAV

Skrevet av 

Carsten Røisli skrev i forrige utgave et klinkede klar og konstruktivt leserinnlegg («Forslag til forbedringer i NAV Internasjonalt»), og hans forslag bør på en eller annen måte etterkommes! Jeg husker at Carsten på ambassademøtet i fjor forsøkte å få gehør for de samme problemstillingene, men ble mer eller mindre avvist. En kunne få inntrykk av at representanten fra NAV ikke hadde særlig stor interesse av å høre på Carstens synspunkter.

Det er selvfølgelig prisverdig at representanter for NAV reiser langt og orienterer medlemmene om gjeldende lovverk, men da må en vel også være villig til å vurdere forslag til forbedringer?

En annen sak er størrelsen på prosentsatsen – 7,4 prosent av brutto pensjon/uføretrygd – for å være medlem. Dette vil dekke 3500 NOK pr døgn ved sykehusinnleggelse. Er dette tilfredsstillende?

Dersom en person må legges under kniven på operasjonsbordet for eksempel på Bangkok Hospital en totimers tid, kommer behandlingen fort opp i en pris på 10-20.000 USD, alt etter hvilket kirurgisk inngrep som utføres. Deretter blir det sannsynligvis plusset på postoperative liggedøgn, og da kan prisen for sykehusoppholdet bli mye høyere. Har NAV Internasjonalt bevilgninger store nok til å dekke slike større operasjoner? Er ikke dekningsgraden for lav og prosentsatsen for medlemskap for høy?

Til slutt vil jeg anmode NAV Internasjonalt om å lese innlegget til Carsten Røisli nøye og vurdere om systemet kan forbedres. Er det ikke bra at noen tør stå fram, som Carsten, med konstruktiv kritikk?

Per-Ola Sverre

(© Thailands Tidende. Utgave 4/2015 – 1. april 2015)

 

Lest 1108 ganger
annonser:

forsiden

Utgave 2 – 1. februar:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

Isuzu MU-X
( / Til salgs)

noimage

Rolig 3-roms Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Rolig 3-roms Nordic Terrace

Flott leilighet på Jomtien
( / Leilighet til leie)

Flott leilighet på Jomtien

Beste beliggenhet på Jomtien
( / Leilighet selges)

Beste beliggenhet på Jomtien

Penthouse Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Penthouse Nordic Terrace