Joakim og Paveenuch Flogstad sees her på ferie i Thailand før de inngikk ekteskap. Etter at de giftet seg har de knapt sett hverandre. Joakim og Paveenuch Flogstad sees her på ferie i Thailand før de inngikk ekteskap. Etter at de giftet seg har de knapt sett hverandre. Foto: Privat
1. april 2015

Ektepar adskilt i ti måneder av UDI

Skrevet av 

UDIs behandlingstid har økt dramatisk: 19. mars fikk Joakim og Paveenuch Flogstad opplyst at søknaden om familiegjenforening var innvilget. Da var det ti måneder og fire dager siden de søkte. Sist gang ekteparet traff hverandre var da Joakim fikk tatt ferie i september i fjor.

 

Joakim (41) og Paveenuch (37) Flogstad traff hverandre for 3,5 år siden. I mars i fjor giftet de seg. Planen var å bo sammen i Norge, men først et år senere fikk de beskjed fra UDI om at søknaden var innvilget. Nå står det på ambassaden og resten av papirmølla hvor raskt ekteparet kan gjenforenes.

Joakim er industrirørlegger og sveiser hos Enwa PMI i Sandefjord. Der er det travle dager og liten mulighet til å ta ferier i Thailand. Siste gang han så sin kone var i september 2014, da han hadde fått ordnet med en tur til Thailand.

Paveenuch er fra Bangkok. Hun har universitetsutdannelse innen bedriftsledelse og jobber i provinsadministrasjonen. Hun har vært i Norge én gang. Det var før de søkte om familiegjenforening 15. mai. Etter at søknaden og pass var innlevert til ambassaden måtte hun pent holde seg i Thailand.

Ekteparet har hatt jevnlig kontakt med UDI, men hver gang har de kun fått et standardsvar om at søknaden ikke er ferdigbehandlet. Rett før godkjennelsen ringte Paveenuch til UDI og fikk beskjed om at det nok ville ta to måneder til. Men noen dager senere var altså søknaden innvilget.

 

– Vanskelig å planlegge

– Det har vært vanskelig å planlegge ting i forhold til hennes jobb og forberedelsene til turen til Norge, sier Joakim, og legger til: – Det er vondt å gå slik å vente.

Joakim har forståelse for at UDI bruker lengre tid når det er stor pågang, men han er ikke fornøyd med måten de svarer på henvendelser på: – Jeg synes det hadde vært rett og rimelig om vi hadde fått en estimert tid for behandling av søknaden slik at vi hadde noe å forholde oss til.

Da de søkte i mai i fjor oppga UDI seks måneders behandlingstid, men denne økte til ni måneder ikke lenge etterpå.

I den perioden de har vært adskilt har ekteparet holdt kontakt online via tjenesten «Line».

– Har du hørt om andre thai-norske par med tilsvarende lang behandlingstid?

– Jeg har meldt meg inn i et thai-norsk forum på Facebook og der var det flere som har ventet lenger enn behandlingstiden.

 

Mer om denne saken:

UDI beklager og omorganiserer

Sterk økning i antall D-visum

Somalia langt forbi Thailand

(© Thailands Tidende. Utgave 4/2015 – 1. april 2015)

 

Lest 1934 ganger Sist redigert 2. april 2015 - 16:05
annonse:

forsiden

Utgave 4-2017 (1. april):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Siste rubrikkannonser

Ønsker å leie i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Penthouse i Pattaya
( / Leilighet til leie)

Penthouse i Pattaya

Utleieprosjekt i Hua Hin
( / Til salgs)

Utleieprosjekt i Hua Hin

Honda City, Jomtien
( / Til salgs)

Honda City, Jomtien