1. mai 2015

USAs militærvesen bekymret

Skrevet av 

Den thailandske juntaen har fått en dårlig nyhet fra USA. Amerikanerne har bestemt seg for å droppe det årlige forberedelsesmøtet til militærøvelsen Cobra Gold. Møtet pleier å avholdes på Hawaii.

Dette lover dårlig for øvelsen i 2016. Dette er den største militærøvelsen i regionen, og ble første gang arrangert i 1982. Thailand og USA har samarbeidet om å arrangere øvelsen. Årets øvelse ble arrangert i begynnelsen av februar, men antall deltakere fra de amerikanske styrkene var mer enn halvert til 3700 mann.

USAs charge d’affaires Patrick Murphy sa ved åpningen at Thailand måtte tilbake til demokratisk styresett så raskt som mulig for å kunne gjenopprette et fullverdig forhold mellom de to land.

Bangkok Post skriver at en amerikansk militær kilde sier at USA nøye overvåker Thailands forhold til Russland og Kina, spesielt sistnevnte. Visestatsminister og forsvarsminister samt sjefene for de ulike militære våpengrenene tilbrakte en uke i Beijing i begynnelsen av april. Det pågår forhandlinger om økt militært samarbeid og kjøp av våpen fra Kina. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2015 – 1. mai 2015)

 

Lest 962 ganger
annonse:

forsiden

Utgave 4-2017 (1. april):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Siste rubrikkannonser

Ønsker å leie i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Penthouse i Pattaya
( / Leilighet til leie)

Penthouse i Pattaya

Utleieprosjekt i Hua Hin
( / Til salgs)

Utleieprosjekt i Hua Hin

Honda City, Jomtien
( / Til salgs)

Honda City, Jomtien