1. juni 2015

Italiensk mat og thailandsk vin

Skrevet av 

Restaurantspalten:

I naturskjønne omgivelser 15 kilometer syd for Pattaya finner du både ekte pizza og noe så originalt som thailandsk vin.

 

Vi stoppet på Silverlake Vineyard for å ta en lunsj på vegen fra Rayong til Bangkok. Det var en tilfeldighet. Vi ville bort fra trafikkorken på motorveien og havnet her. Det var litt av en overraskelse å finne en så bra restaurant såpass langt utenfor allfarvei.

De har to restauranter å by på, samt kafeer og mulighet for sightseeing i vingården. Sightseeingen koster 100 bath per person og det inkluderer en smaksprøve på druejuice. Siden vi bare var på gjennomfart nøyde vi oss med å ta bilder fra den store terrassen med utsikt over innsjøen, vinrankene og hagen. 

Du har også fin utsikt til det kjente turistmålet Buddha Mountain (Khao Chee Chan) bare noen steinkast unna. Tenker du på mer sightseeing, ligger populære Nong Nooch Garden heller ikke langt unna.

 

Ikke så billige, men bra

[ annonse ]

Maten dukket opp samtidig for alle tre i reisefølget, noe som ikke er en selvfølgelighet i Thailand. Det er mulig dette var en tilfeldighet, men tvilen får komme tiltalte til gode. Vi bestilte Chang, lime juice og vann. 

Alt kom raskt og limejuicen var fersk.

Av mat bestilte vi to pizzaer, henholdsvis skinke/ost og ost/rucola, samt  stekt svinekam med soppsaus og pasta. Maten kom raskt på bordet og det smakte aldeles fortreffelig. Pizzaene hadde tynn bunn og kom fra en ekte steinovn. Svinekammen var utrolig mør. Den formelig smeltet på tunga og var klart den beste retten vi bestilte. Den var også noe dyr til 490 baht, men var verdt prisen. Pizzaene kostet 330 og 360 baht. 

 

Eiet av skuespillerinne

Servitrisen vår i Silverlake Wine & Grill het Tuk. Hun kunne fortelle at stedet er eid av en kjent skuespillerinne, Supansa Nuengpirom, og hennes ektemann Surachai Tangjaitrong. Supansas filmkarriere varte fra 1979 til 1988. Det var det romantiske dramaet Phai Sitong i 1979 som gjorde henne kjent.

Restauranten minner i design om Italia. I tillegg til italiensk mat serverer de også annen europeisk mat samt lokale retter. 

Byggingen av Silverlake ble startet i 2002. Tanken bak var å smelte sammen hovedinteressene til eierne – musikk og vin. Hvert år arrangeres en musikkfestival på eiendommen, i tillegg har de mange gjesteopptredener og mindre tilstelninger. Det er mulig å leie lokaler her, kanskje en ide hvis man skal feire noe spesielt?

 

Godt renhold

Restauranten har veldig godt renhold. Det er betryggende å spise i en restaurant som virker ren. Toalettene var også flotte, og eierne har lagt mye tanke bak detaljene i alle rom, flotte malerier, flasker av egenprodusert vin og en gjennomført profesjonell betjening.

Vi må absolutt få anbefale Silverlake Vineyard. Det går ingen offentlig transport dit, så det må du ordne på egen hånd. Stedet ligger ca. fem kilometer fra Sukhumvit Road. Det er avkjøringen før Nong Nooch Garden. Etter Silverlake går vegen gjennom et småkupert skogsterreng som er militært område, for deretter å komme ned på riksveg 331 mellom Sattahip og Chachoengsao.

 

Silverlake Wine & Grill

TERNINGKAST: 6

Passer best for: De aller fleste burde finne noe de liker på menyen her, og kvaliteten virker å være på topp. Det er et fint område og kan kombineres med tur til vingården og buddhafjellet.

Adresse: Na Jomtien i Chonburi Province.

Adkomst: Kjør Sukhumvit Road sydover fra Pattaya. Et par kilometer etter Najomtien tar man til venstre i et lyskryss. Der er det skiltet til Khao Chi Chan (Buddha Mountain). Silverlake ligger rett etter Buddha Mountain.

Priser: Forrett: 200–850 baht. Hovedrett: 150–990 baht. Dessert: 200–490 baht. I tillegg kommer driks.

Kjøkken: Italiensk, europeisk og thailandsk.

Åpningstider: Restauranten er åpen mandag til fredag 11–21 samt lørdag og søndag 10.30–22.  Vingården er åpen mandag til fredag 9–18 samt lørdag og søndag 08.30–19.

(© Thailands Tidende. Utgave 6/2015 – 1. juni 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge