1. august 2015

Thailand vil bli industriland

Skrevet av 

Militærjuntaen har sett seg lei på at Thailand klassifiseres som et utviklingsland. De har nå laget en plan som de mener vil gjøre Thailand til et i-land i løpet av 17 år. Femårsplaner vil justere utviklingen fremover, ifølge juntaen.

Juntaens styringsorgan (The National Reform Council – NRC) har opprettet en egen komite for dette formålet. Komiteens formann, Suthas Sethaboonsang, sier til Bangkok Post at hovedproblemet er utbredt korrupsjon. Han sier at i 2032 skal en gjennomsnittlig thai tjene 40.000 baht pr måned. Minstelønnen bør være på 15.000 baht pr måned. I dag er minstelønn 300 baht pr dag. Han mener at nasjonalproduktet kan økes med 6,5 prosent pr år.

Sethaboonsang innrømmer at pr i dag mangler Thailand effektiv infrastruktur, kompetanse i arbeidsstokken, langvarige politiske løsninger og en enhetsfølelse i befolkningen. Han sier at hvis dette ikke endrer seg vil Thailand innen 2020 falle ned fra andre til fjerde plass  på den økonomiske rankingen blant ASEAN-landene. Juntaen har delt landets viktigste eksportindustrier opp i tre grupper og planlegger støttetiltak. De vil også jobbe for å forbedre handelen over grensene til sine naboland. De ser for seg økt handel fra Japan, Kina og Sør-Korea til landene i ASEAN.

Det internasjonale pengefondet mener at Asia om fem år vil stå for 38 prosent av verdens nasjonalprodukt. Befolkningen vil utgjøre 60 prosent av jordens befolkning. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 8/2015 – 1. august 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge