1. september 2015

Lederartikkel: Thaier i Oslo hundses

Skrevet av 

Politiet i Oslo er aktive med aksjoner mot prostitusjon som foregår på institutter, ifølge Pro Senteret – Oslo kommunes hjelpetilbud til prostituerte – som vi har intervjuet i denne utgaven. Dette går direkte ut over thaier, som ifølge Pro Senterets tall dominerer denne formen for prostitusjon. Denne politiaktiviteten gjør livet vanskelig for yrkesgruppen. De må stadig vekk flytte på seg, de risikerer å få politispanere som kunder og de har vanskelig med å få husvære, da utleier risikerer å havne i fengsel som «hallik» hvis det viser seg at leietaker har solgt sex. Lederen av Pro Senteret opplyser at prostituerte forteller at de i større grad enn tidligere opplever utrygghet, usikkerhet og uro.

 

Samtidig med at politiet flyr rundt og leter etter folk som kjøper og selger sex, øker antall henleggelser i politiet totalt sett – inkludert saker der man har en navngitt mistenkt. Ressursene er knappe. Så da kan man lure på hvem som forteller politiet at de skal prioritere å slå ned på prostitusjon, istedenfor å konsentrere seg om reell kriminalitet – tyveri og voldshandlinger. Vi får anta at det er politikere som står bak. Politikere er høymoralske individer. De vil at all sex skal være gratis. De som ingen vil ligge med får klare seg uten sex – som den sterkt funksjonshemmede nordmannen som ble intervjuet i Aftenposten 20. august. Han må dra til Danmark. 

[ annonse ]

 

I motsetning til nordmenn er thaier som selger sex sjelden narkotikabrukere. De selger sex på eget initiativ, ofte for å forsørge familien hjemme i Norge eller Thailand. De gjør en god gjerning overfor familien og sine kunder. For det blir de hundset og jaget fra sted til sted i Norge.

 

Regjeringen skulle fjerne sexkjøploven. Så dukket det opp en forskningsrapport som sa at loven fører til at færre nordmenn kjøper sex, selv om det ifølge forskerne selv var en stor grad av usikkerhet forbundet med konklusjonen. Ikke-sosialistiske politikere var likevel raskt ute med å snu kappen etter vinden og var ikke lenger så bastante motstandere av loven. Det var tydeligvis ikke noe prinsipielt standpunkt om å la være å blande seg inn i folks privatliv som lå bak motstanden.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør

(© Thailands Tidende. Utgave 9/2015 – 1. september 2015)

Lest 1354 ganger Sist redigert 3. januar 2016 - 11:35

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla

Raskt salg Koh Samui
( / Land til salgs)

Raskt salg Koh Samui

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Interaktive oversikter