1. februar 2016

Leserinnlegg: NAV og sykehus

Skrevet av 

Frivillige medlemmer av NAV bør ha kopi av pass, telefon og faksnummer til ambassaden tilgjengelig til enhver tid – både hjemme og i bilen. Familie og kjente må informeres om dette på forhånd. Når uhellet er ute ringer man ambassaden fra sykehuset samtidig som man sender dem kopi av passet på faks. Ambassaden vil så sende all nødvendig informasjon og garantier til sykehuset.

Problemet er at dette må skje i ambassadens arbeidstid. Dette er noe som er blitt tatt opp med NAV så lenge jeg kan huske, og jeg forstår ikke hvorfor det skal være så vanskelig å få en bekreftelse når som helst på døgnet. Det er en enkel sak for IT-folk å ordne databasen slik at andre kan få tilgang på kun nødvendig informasjon.

Det er ikke helt enkelt å få hjelp fra ambassaden siden det egentlig ikke er deres oppgave. Jeg tok kontakt med dem og fikk følgende svar: 

«Standarden er at frivillige medlemmer av NAV Internasjonalt selv betaler for sykehusinnleggelser, men at ambassaden sender garantier på vegne av Helfo er kun en service som blir gjort for å hjelpe medlemmer, og ikke noe en har rett på, som ofte er misforstått både av medlemmer og sykehus. Også at ambassaden ikke er noen saksbehandler for Helfo, men kun fungerer som en kommunikasjonsledd mellom Helfo, sykehus og medlemmer/pasienter, derfor er det også begrenset hva ambassaden kan foreta, som du nok forstår.»

Rolf Olsson, Bangsare

 

Siste: Helfo sier nå overfor Thailands Tidende at de sammen med ambassaden skal se på denne problemstillingen. Se ellers artikkelen «Ingen løsning i sikte om bekreftelse av NAV-medlemskap» som sto i Thailands Tidende 1. mai 2015. Red.

(© Thailands Tidende. Utgave 2/2016 – 1. februar 2016)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge