1. februar 2016

Leserinnlegg: NAV og sykehus

Skrevet av 

Frivillige medlemmer av NAV bør ha kopi av pass, telefon og faksnummer til ambassaden tilgjengelig til enhver tid – både hjemme og i bilen. Familie og kjente må informeres om dette på forhånd. Når uhellet er ute ringer man ambassaden fra sykehuset samtidig som man sender dem kopi av passet på faks. Ambassaden vil så sende all nødvendig informasjon og garantier til sykehuset.

Problemet er at dette må skje i ambassadens arbeidstid. Dette er noe som er blitt tatt opp med NAV så lenge jeg kan huske, og jeg forstår ikke hvorfor det skal være så vanskelig å få en bekreftelse når som helst på døgnet. Det er en enkel sak for IT-folk å ordne databasen slik at andre kan få tilgang på kun nødvendig informasjon.

Det er ikke helt enkelt å få hjelp fra ambassaden siden det egentlig ikke er deres oppgave. Jeg tok kontakt med dem og fikk følgende svar: 

[ annonse ]

«Standarden er at frivillige medlemmer av NAV Internasjonalt selv betaler for sykehusinnleggelser, men at ambassaden sender garantier på vegne av Helfo er kun en service som blir gjort for å hjelpe medlemmer, og ikke noe en har rett på, som ofte er misforstått både av medlemmer og sykehus. Også at ambassaden ikke er noen saksbehandler for Helfo, men kun fungerer som en kommunikasjonsledd mellom Helfo, sykehus og medlemmer/pasienter, derfor er det også begrenset hva ambassaden kan foreta, som du nok forstår.»

Rolf Olsson, Bangsare

 

Siste: Helfo sier nå overfor Thailands Tidende at de sammen med ambassaden skal se på denne problemstillingen. Se ellers artikkelen «Ingen løsning i sikte om bekreftelse av NAV-medlemskap» som sto i Thailands Tidende 1. mai 2015. Red.

(© Thailands Tidende. Utgave 2/2016 – 1. februar 2016)

Sist redigert 15. mars 2016 - 05:20

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Hus m/tropisk hage til salgs
( / Hus til salgs)

Hus m/tropisk hage til salgs

View Talay 5D – 86 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 5D – 86 kvm

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Interaktive oversikter