F.v: Kjell Wilhelmsen, Duangjai Hirinsri, Lotta Telje (blå skjorte) og Maria Lundqvist. F.v: Kjell Wilhelmsen, Duangjai Hirinsri, Lotta Telje (blå skjorte) og Maria Lundqvist. Foto: Janne Danielsson, SVT
1. februar 2016

«30 grader i februari» sesongåpner

Skrevet av 

I dag er det premiere på andre runde av den prisbelønte serien som har handlingen i hovedsak lagt til Thailand. Kanalen er SVT 1. NRK har foreløpig ikke kunnet svare på om serien vil bli sendt på norsk tv.

 

Første sesong var en suksess både på NRK og SVT1. Seerne spør seg hvordan det vil gå med Glenn (Kjell Wilhelmsen), hans ladyboy Oh (Duangjai Hirinsri) og de andre karakterene i serien, som ble omtalt i et intervju i Thailands Tidende i fjor. Manusforfatter Anders Weidemann (bilde under) gir oss et lite innblikk i hva vi vil få se:

Anders Weidemann– I de nye episodene vil mer av handlingen skje i Thailand. Den andre sesongen er en roadmovie, så vi får se nye deler av landet. En fjerdedel av handlingen er lagt til Sverige, ellers er de vesentligste forskjellene at det vil bli mer dramatikk enn sist, og større følelser. I tillegg er musikken i denne runden fantastisk, røper Weidemann (45), som i tillegg til å skrive manus er medprodusent. 

– Hvordan er det å skulle levere manus til en serie som allerede er en suksess. Har det vært mye nerver og forventningspress?

– Om man har en god idé om hvordan serien skal utvikle seg, og ikke bare melker videre på en gammel historie, så opplever jeg at det ikke er noen fare. Vi oppnådde stor popularitet sist, men den nye serien kan bli enda bedre. 

Som i første sesong er det tre historier som følges. Den ene handler om at Glenn gifter seg med Oh. Det blir store problemer når de flytter til Sverige og Glenns familie og venner møter Oh, som er både thai og transseksuell. 

Anders Weidemann sier det på denne måten: – Alle historiene handler om det samme som i den første sesongen, men enda tydeligere. Man kan reise så langt hjemmefra som det er mulig å komme, men man kommer uansett ikke bort fra seg selv. 

[ annonse ]

 

Kreftsjokk

For hovedrolleinnehaver Kjell Wilhelmsen (48) har det vært en tøff periode frem mot premieren. I sommer ble det klart at han hadde fått kreft, noe han oppdaget ved en tilfeldighet. 

– I sommer fikk min mor som er 80 år gammel brystkreft. Da hun kom hjem fra sykehuset fortalte jeg henne at jeg hadde en klump på størrelse med en ert ved mitt høyre bryst. Da sa mor at jeg måtte dra til legen med en gang, noe jeg gjorde. Det ble påvist at jeg hadde fått kreft som spredte seg til lymfekjertlene på høyre side. Mitt høyre bryst og alle lymfekjertlene på den siden ble fjernet. Nå er jeg midt i behandling med cellegift, og har fire behandlinger igjen. Det er veldig tungt å oppleve dette, så jeg orker ikke jobbe. Den siste episoden av den kommende SVT-serien «Springfloden» gjennomførte jeg med parykk, forteller norskættede Wilhelmsen i følge Aftonbladet.    

Vi har vært i kontakt med NRK som foreløpig ikke har kunnet svare på om serien vil bli sendt på norsk tv. 

----------------------

 

30 grader i februari:

- Premiere på SVT 1 den 1. februar 2016

- Svensk dramaserie av Anders Weidemann.

- Innspilt i Thailand med hovedsaklig thailandsk crew.

- Sesong 1 vant prisen for Årets TV-drama i Sverige, og oppnådde Emmy-nominasjon.

- Seriens røde tråd er å følge mennesker som flytter til Thailand for å starte på nytt, og søker et lykkeligere og bedre liv. 

- Kjell Wilhelmsens karakter Glenn kan minne om vår egen Marve Fleksnes.

(Thailands Tidende Nett 1. februar 2016)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge