1. mai 2016

Har du mottatt leveattest?

Skrevet av 

Siste (28. mai): NAV opplyser nå at de i april ved en feiltakelse kun sendte ut elektronisk leveattest. Leveattest pr post ble glemt, og blir nå isteden sendt ut i første halvdel av juni. Fristen er utsatt i to måneder for de det gjelder. Red.

 

NAV sendte 1. april ut leveattest i posten til alle pensjonister og uføretrygdede over 60 år som er registrert bosatt i Thailand. Fra kommunikasjonsenheten i NAV får vi opplyst at de som ikke har mottatt attesten i posten senest 15. mai kan som en nødløsning gå til nav.no og laste den ned. NAV har nemlig satt frist på åtte uker for å motta ferdig signert attest i posten.

–  Vi ønsker at flest mulig benytter den leveattesten de får tilsendt, fordi den inneholder en strekkode som skal sikre at leveattesten blir riktig registrert når vi mottar den, sier seniorrådgiver Marianne Pedersen. – Hvis noen ikke har mottatt leveattesten, bør vedkommende sjekke om han eller hun står registrert med korrekt adresse hos NAV. Den enkleste måten å finne ut det på, er å logge inn på Ditt NAV på nav.no, eller eventuelt kontakte NAV Kontaktsenter Pensjon på telefon +47 55 55 33 34.

Som Thailands Tidende skrev i en større artikkel om leveattesten 1. juli 2015 så blir det sendt ut en påminnelse hvis NAV ikke mottar attesten innen åtte uker. Man får da en ny frist, men den er kun på seks uker. Etter dette vil utbetalingene fra NAV stoppe opp. NAV bekrefter at reglene fortsatt er de samme. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2016 – 1. mai 2016)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge