1. mai 2016

Erawan mest populære park

Skrevet av 

Erawan National Park i Kanchanaburi tok i fjor inn 90,6 millioner baht i inngangspenger. Det var den mest innbringende parken, etterfulgt av Khao Yai i Nakhon Ratchasima med 88.8 millioner og Koh Phi-Phi (Hat Noppharat Thara-Mu) med 85 millioner.

Totalt tjente alle landets parker 1,2 milliarder baht, som var en sterk økning fra 2014, da inntektene var på 880 millioner baht, opplyser Bangkok Post. Det er ca. 13 millioner mennesker innom nasjonalparkene på et år.

Myndighetene (Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation) sier til avisen at en medvirkende årsak til økningen er at de har fått bukt med problemer med at parkfunksjonærer har stukket inngangspengene i egen lomme. I så måte nevnes spesielt de marine nasjonalparkene i sør, som Phi-Phi og Similan.

Det er budsjettert med en halv milliard baht ekstra til 50 parker dette året. Dette skal brukes til å forbedre fasiliteter som restauranter, overnattingssteder og toaletter.

I thailandske nasjonalparker er det toprissystem. Mange steder betaler utlendinger ti ganger så høy pris som thaiene, for eksempel henholdsvis 20 og 200 baht. Tidligere kunne fastboende utlendinger vise frem arbeidstillatelse eller lokalt førerkort og ofte slippe unna med thaipris, men dette synes å være innskjerpet, i hvert fall i Syd-Thailand. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2016 – 1. mai 2016)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Bang Sarey Nordic Resort
( / Hus til leie)

Bang Sarey Nordic Resort

2-roms Pratamnak Soi 4
( / Leilighet til leie)

2-roms Pratamnak Soi 4

View Talay 5c
( / Leilighet selges)

View Talay 5c

Thailand i Norge