Hilde sammen med thailandsk modell Vivien Modele. Hilde sammen med thailandsk modell Vivien Modele. Foto: SMA
1. august 2016

Måtte til Thailand for å lykkes

Skrevet av 

En gjesteforeleser på videregående skole startet eventyret for Hilde Marie Johansen. Hun er nå en etterspurt makeupartist og klesdesigner som har utviklet sin helt personlige stil. Men hun måtte til Bangkok for å lykkes.

 

Hilde Marie Johansen gikk design- og tekstillinja ved Gloppe videregående skole i Larvik. Det var der spiren til eventyret startet. De fikk besøk av en anerkjent designer, Nils-Christian Ihlen, som drev moteskolen Esmod i Oslo. 

– Han gav oss en prosjektoppgave hvor vi skulle sette sammen en collage med ting som inspirerte oss. Så elevene satte sammen ulike inspirasjonsbilder av alt fra reise, dyr, mote osv. Men da han kom til min pult ble han møtt av en eksplosjon av farger, gull, sølv og krystaller. Det første han sa til meg var da «Du er på feil side av kloden». Han introduserte meg til skolen der han underviste innimellom i Bangkok, og dette ble starten på eventyret. 

Ting gikk imidlertid langt fra som planlagt. Hilde startet på et språkkurs i  Phuket i 2004, med tanke på å gå videre på designskole i Bangkok. I romjula kom familien fra Larvik på besøk. 26. desember kom tsunamien. Den tok livet til Hildes far. 

Hilde dro hjem igjen sammen med sin mor og bodde på pikerommet mens de forsøkte å komme over katastrofen som hadde rammet familien.

 

Fra klær til makeup

[ annonse ]

Først i 2007 kom Hilde tilbake til Thailand. Da startet hun på Kalawin International Fashion School. I mellomtiden hadde hun gått makeupskole i Oslo.

– Jeg tenkte det kunne være en fordel å vite litt om makeup, hår og styling så jeg kunne kommunisere hvordan look jeg ville ha til klærne jeg laget. Lite visste jeg at jeg kom til å elske å gjøre helheten helt selv. 

Hilde gikk på Kalawin i fire år, en periode med harde studier men også med litt backpacking rundt i Asia:

– Kalawin ble et sted som virkelig satte ting i gang for meg. Skolen var ikke mye kreativ, men instruktørene hadde en utrolig kunnskap og spesielle teknikker som jeg setter pris på i dag.

 

Oppdaget via Facebook

Ting tok av da en fotograf tok kontakt fordi han ville leie en av Hildes kjoler til en fotosesjon. Han var imidlertid også ute etter en makeupartist, og da kom plutselig utdannelsen fra Oslo til nytte.

– Ikke mange måneder etterpå oppdaget en av de mest kjente fotografene, Manuel Libres Librodo, meg her i Bangkok gjennom Facebook. Vi gjorde et samarbeid, og siden det ble jeg en av hans faste makeupartister og stylister på hans ulike workshop rundt omkring i Asia.

Hilde forteller at det var dette som åpnet døren for henne i Asia: – Arbeidene våre spredte seg raskt rundt og mange fotografer ville ha en «bit», om jeg kan si det sånn. 

Hilde forteller at hun etter det har jobbet med andre store fotografer som Kenvin Pinardy, Erich Caparas, Gerbie Pabilonia og Katherline Lyndia.

– For ikke mange månedene siden fikk jeg også anledning til å jobbe med den kjente Hollywood-stylisten Rocky Gathercole, som designer klær for blant andre Katy Perry, Taylor Swift, Jennifer Lopez, og Britney Spears.

 

Frilanser

– Jobbet du som frilanser, eller var du tilknyttet firmaer her?

– Jeg gjorde mye frilans inntil jeg møtte Eva. Vi satt med den samme drømmen om å åpne noe eget, og løfte makeupartistindustrien her i Asia.

Hilde forteller at hun mest blir booket til å gjøre helheten: – Jeg gjør mye forskjellige konsepter hvor fantasien bare kan slå seg løs. De elsker det her! Og jeg føler meg heldig som nesten kan bestemme akkurat hva slags stil jeg vil gjøre.

Hilde innrømmer at hun kunne tenke seg å satse mer på musikkvideoindustrien hjemme, med litt mer ekstrem styling og sminke.

 

Miss Universe

En av de langvarige kundene til Hilde Marie er Miss Universe 2005 Natalie Glebova. Hilde forteller:

– Det var sprøtt. Jeg hadde akkurat flyttet til Bangkok og drømte bare om sjansen til å jobbe med henne. Nå er vi gode venner og har jobbet mange ganger sammen.

– Er det andre kjendiser du har jobbet med som vi måtte kjenne til?

– Hjemme i Norge har jeg jobbet en del med Alexandra Joner.

– Hva med thailandske kjendiser?

– Jeg har jobbet med andre tidligere kjendiser her, men det flaue er at jeg er litt dårlig på thaikjendiser. Det er typisk at thailandske venner av meg i ettertid kommer og sier «herregud, visste du ikke hvem det var?»

Hilde har bare gode ting å si om sin partner: – Lite visste jeg at denne dama har skikkelig bein i nesa og virkelig står for sine ord. Nå om noen måneder åpner dørene til vårt andre academy, som blir i Danmark. Vi har en stor tro på skolen og konseptet og ser frem til en virkelig spennende tid.

Fant fargerik nisje i Bangkok

(© Thailands Tidende. Utgave 8/2016 – 1. august 2016)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge