TROR: Hans Olav Syversen tror at fritak for minstepensjonister er mulig. TROR: Hans Olav Syversen tror at fritak for minstepensjonister er mulig. Foto: Krf
1. oktober 2016

Krf vil fjerne kildeskatt for minstepensjonister

Skrevet av 

– Krf mener regjeringen bør vurdere om ikke minstepensjonister bosatt i utlandet bør fritas fra kildeskatt, sier lederen i finanskomiteen. Han tror fritaket kan bli et faktum.

 

Finanskomiteens leder Hans Olav Syversen (Krf) mener at partiet har hovedæren for at minstepensjonen til enslige alderspensjonister nå settes opp. Han uttalte følgende til NTB 28. august i år:

– Enslige minstepensjonister har i dag en inntekt på 179.748 kroner. Det er langt under EUs fattigdomsgrense. De betaler heller ikke skatt og nyter dermed ikke godt av skattelettelsene som statsbudsjettet gir andre grupper.

De som rammes ekstra hardt av kildeskatten er nettopp minstepensjonistene, så Thailands Tidende stilte Hans Olav Syversen følgende spørsmål:

– Du sier at norske minstepensjonister befinner seg langt under EUs fattigdomsgrense. Men norske minstepensjonister i utlandet har i tillegg 15 prosent kildeskatt. Er dette akseptabelt?

– Minstepensjonister med liten formue og som har størstedelen av sin inntekt fra Norge, betaler verken inntektsskatt eller trygdeavgift. Frem til innføringen av kildeskatt på pensjoner i utlandet har minstepensjonister bosatt innen EØS i stor grad betalt trygdeavgift. Kildeskatt på pensjoner for denne gruppen pensjonister har betydd en større likebehandling med pensjonister bosatt i Norge. Det betyr at de betaler mindre enn tidligere.

Syversen legger til: – Likevel mener KrF at regjeringen bør vurdere om ikke minstepensjonister bosatt i utlandet bør fritas fra kildeskatt.

[ annonse ]

– Kan du i tillegg kommentere pensjonister som bor utenfor EØS?

– For minstepensjonister bosatt utenfor EØS er regelverket mindre godt.

– Hvordan ser du på muligheten for at et slikt fritak kan bli vedtatt?

– Det burde være muligheter for endring, siden de tre andre samarbeidspartiene, Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre, har vært i mot innføringen av kildeskatt for pensjonister.

(© Thailands Tidende. Utgave 10/2016 – 1. oktober 2016)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge