[ annonse ]
1. november 2016

Lederartikkel: Løp og kjøp billett!

Skrevet av 

Når man skriver november er julebillettene til Thailand vanligvis priset godt over ti tusen kroner for en reise tur/retur. Men prisene gikk ned etter Kongens død og erklæringen av en ettårs sørgeperiode. Som vi rapporterer i denne utgaven er det nå mulig å få unormalt billige reiser hit.

 

Skal du ta sjansen på en tur til et Thailand i sorg? Ja, selvsagt skal du det. Flagget er på halv mast til og med 14. november, og utelivet har også forbud mot støy og levende musikk frem til da. Men bortsett fra det fungerer turistnæringen som normalt. Ja, du får til og med en ekstra bonus: Det går nå an å føre en samtale i baren uten å rope.

[ annonse ]

 

Etter 14. november løftes disse restriksjonene, og det man står igjen med er ytterligere 11 måneder med offisiell sørgeperiode. Hva betyr det? Det betyr at offentlig ansatte fortsatt skal kle seg i svart eller hvitt. En del arrangementer i offentlig regi eller som samarbeid mellom privat og offentlig sektor vil avlyses. Når det gjelder privatbefolkningen og nærings-livet har ikke de lenger noen restriksjoner. Selvsagt er det mange thaier som fortsatt vil sørge over tapet av Kongen, men det får ingen hemmende effekt på turistnæringen.

 

Det hersket mye usikkerhet etter Kongens død. Vi la morgenen etter dødsfallet ut en kommentar på Thailands Tidendes websider for å rydde opp i noe av dette. Kommentaren startet med å si at «det kan virke egennyttig å stille spørsmål om praktiske ting allerede nå», men vi følte det var viktig. Det er ingen grunn til at thaiene i tillegg til tapet av Kongen også skal måtte slite med en dårlig høysesong i turistnæringen på grunn av misforståelser.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør (flere lederartikler)

(© Thailands Tidende. Utgave 11/2016 – 1. november 2016)

Lest 545 ganger Sist redigert 7. november 2016 - 15:07

Lik Thailands Tidende på Facebook:

Les også

[ annonse ]

Interaktive oversikter

Siste rubrikkannonser

View Talay 5D – 86 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 5D – 86 kvm

Leilighet ønskes leid Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

Påkostet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Påkostet villa Bang Sarey

Fullt utrustet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Fullt utrustet villa Bang Sarey

Ønsker å leie i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

forsiden

Utgave 6-2017 (1. juni):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven