1. januar 2017

Vant lang kamp mot vegvesenet

Skrevet av 

Ekteparet Orapin og Knut Frigstad har bevist at det går an for ordinære folk å vinne mot myndighetene. Etter en lengre kamp mot vegvesenet i Arendal kan nå Knut Frigstad fortelle at hans kone og to andre thaidamer fortsatt kan markedsføre massasjeklinikken via privat skilting.

 

I Thailand er det stort sett mulig å sette opp reklameskilt hvor en måtte ønske – mot et gebyr som i prinsippet skal gå til det offentlig. I Norge er det mer komplisert, noe Orapin Frigstad i Arendal har fått erfare.

Orapin Frigstad ville bare reklamere for sin massasjesklinikk i Kystveien 117, hvor Orapin og et par andre thailandske kvinner tilbyr thaimassasje. Det ville imidlertid ikke Statens Vegvesen ha noe av.

15. april i år kunngjorde vegvesenet i Arendals lokalaviser at de ville fjerne ulovlig reklame. Ifølge kunngjøringen kan reklame være trafikkfarlig da den tiltrekker seg trafikantenes oppmerksomhet. Reklame rettet mot offentlig vei er løyvepliktig, dette ifølge Veilovens paragraf 33.

 

Fikk sju dager på seg

Med stor trafikk hadde massasjeklinikken tydeligvis funnet et bra sted å reklamere for sin virksomhet. Men for Statens Vegvesen ble reklamen for thaimassasje sett på som farlig. Den kunne svekke sjåførene sin konsentrasjon. Klinikken fikk sju dager på seg til å fjerne reklamen, for å unngå å bli presentert en regning for fjerning, oppbevaring og eventuelt makulering av skiltet.

[ annonse ]

 

Paragrafrytter

Orapins ektemann Knut Frigstad kan nå opplyse at det er kommet på plass en løsning. Det er satt opp et skilt på innsiden av gjerdet. For ikke å komme i konflikt med Vegvesenet er det ingen avstiver mot støyvernet.

–  Det er en paragrafrytter fra Tromøya som kjører forbi her titt og ofte. Han er tydeligvis og lurer på baksiden av støyvernet for å se om vi har støttet skiltet mot det. Men vi har fjernet den avstiveren, og på den måte funnet en måte å skilte på som ikke er i strid med en paragraf, sier Frigstad til Thailands Tidende.

Sett på bakgrunn av tidligere korrespondanse fra Statens Vegvesen kan det synes som om kravene til trafikanters oppmerksomhet på veien når de kjører er mindre strenge bare et skilt ikke er støttet opp mot det som de karakteriserer som deres eiendom.

 

Tilsyn fra myndighetene

Knut Frigstad kan for øvrig opplyse at det er tre damer som driver med massasjesalong i Kystveien 117.

– Som så mange andre steder har det vært tilsyn fra ulike etater. Men det har gått bra. De som driver med massasje her er selvstendig næringsdrivende. Ved å velge den løsningen er det ikke like mange krav som må tilfredsstilles til arbeidstidsplaner og HMS som når noen er arbeidstakere, sier Frigstad, som hjelper sin kone med å drive virksomheten og ha alt på stell i forhold til norsk lov, og ikke minst norsk byråkrati.

 

Andre gang

Også i 2013 fikk Orapin Frigstad en henvendelse fra Statens Vegvesen. Da hadde hun plassert reklame på en tilhenger nede ved veien, ifølge saksdokumentene. Det var ikke lov og hun måtte fjerne reklamen. I vår fikk hun altså en ny henvendelse etter at det var festet reklame på en støyskjerm. Reklamen ble fjernet, men dukket tydeligvis opp igjen, for det kom en nytt brev fra vegvesenet rett før sommeren. Der skriver de:

«Ved befaring i området finner vi at det er satt opp ulovlig reklame som er eksponert mot fylkesvegen. Reklamen er i tillegg festet til innsiden av støyskjermen som er fylkesvegens eiendomsområde.»

Vegvesenet gjør i brevet oppmerksom på at hvis reklame eller annet blir satt på vegens eiendomsområde er ikke Vegvesenet bundet av forvaltningslovens saksbehandlingsregler. Som argument bruker Vegvesenet statistikk som sier at det i snitt kjører 14.500 kjøretøyer per døgn forbi åstedet.

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2017 – 1. januar 2017)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge