[ annonse ]
1. mars 2017

Lederartikkel: Mot slutten for enkepensjon

Skrevet av 

Et regjeringsoppnevnt utvalg foreslår at etterlattepensjon ikke lenger skal gjelde livet ut, men kun i tre år, slik vi rapporterer på side 9 i denne utgaven. Dette vil kunne få store konsekvenser for mange thaier som er gift med nordmenn, spesielt i de ekteskapene hvor det er stor aldersforskjell.

 

Dette har vært et av livets lotterier for thailandske kvinner. Hvis de har vært gift mer enn fem år når den norske ektemannen dør er de sikret enkepensjon livet ut. Hvis han dør før det har gått fem år får de som hovedregel ingen ting (med mindre de har barn sammen), eller i beste fall en liten overgangsstønad. Men det må være lov å si at dette har vært en temmelig gavmild ordning fra den norske stats side. Man tar imot thaier og andre utlendinger og garantere dem en solid pensjon av ubegrenset varighet. Sammenlign det med de som emigrerer til Thailand. De kan aldri regne med å få en eneste baht fra den staten.

[ annonse ]

 

Forslaget skal nå ut på høring, men vi antar at det blir vedtatt i en eller annen form, med overgangsordninger slik at folk ikke over natten får en stor nedgang i inntekten. Det norske samfunnet er ikke lenger det samme som da ordningen ble vedtatt, og enkepensjonen står nå som en særordning som ikke likner på andre ytelser som staten gir.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør (flere lederartikler)

(© Thailands Tidende. Utgave 3/2017 – 1. mars 2017)

Lest 2453 ganger Sist redigert 20. mars 2017 - 08:56
[ annonse ]

Interaktive oversikter

Siste rubrikkannonser

View Talay 5D – 86 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 5D – 86 kvm

Leilighet ønskes leid Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

Påkostet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Påkostet villa Bang Sarey

Fullt utrustet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Fullt utrustet villa Bang Sarey

Ønsker å leie i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

forsiden

Utgave 6-2017 (1. juni):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven