1. juli 2017

Leserinnlegg: Høyre og kildeskatten

Skrevet av 

Til statsminister Erna Solberg.

 

Jeg har lest gjennom Høyres partiprogram, Høyres prinsipper og partiets presentasjon «Høyre fra A til Å» og finner idealistiske erklæringer som nok appellerer til mange velgere.

 

Jeg fant flere positive uttrykk som «et varmt og inkluderende samfunn for den som trenger det», «valgfrihet er en naturlig del av å bestemme over eget liv», «et mer rettferdig skattesystem» og «større frihet til å styre sitt eget liv». Meget prisverdige ideer. 

 

Jeg leser i avisene at Høyres viktigste sak frem til valget er Ulikhet. Dessverre fant jeg ingenting i programmet som sier at Høyre i den kommende valgperiode har til hensikt å fjerne den urimelige kildeskatten som 50.000 utenlandspensjonister sliter med. 

 

[ annonse ]

«Videreutvikling av velferdsstaten» må lede til at den urimelige kildeskatten virkelig blir fjernet nå. Med referanse til de nevnte uttrykk fra partiet er det vanskelig å forstå at Høyre ikke observerer  pensjonistene i utlandet som har valgt «å styre vårt eget liv» og bare ønsker vår velfortjente opparbeidede pensjon, vår eiendom, utbetalt ubeskåret.

 

Vi er 50.000 uføre og alderspensjonister i utlandet. Dette sparer Norge for store sosiale utgifter, som SSB kan bekrefte. 15 prosent reduksjon i pensjon berøver de med lav pensjon evne til å kjøpe privat helseforsikring.

 

Dette er en stor bekymring for de fleste av oss. Det er neppe noen fornuftig person i Norge som reiser på ferie til utlandet uten reiseforsikring. De gjenlevende blant oss som var utflyttet før kildeskatten ble innført hadde ingen forutsetning til å forutse  og budsjettere med at vi plutselig fikk en betydelig redusert pensjon.

 

I koalisjon med Frp vil det finnes en realistisk politisk løsning. Det vil utvilsomt være stor støtte å hente i valget blant 50.000 velgere i utlandet.

 

Vi ser fram til å få hjelp fra et varmt og inkluderende (omfavnende?) samfunn. Foreløpig har dessverre omfavnelsen fra Norge lignet mer på et klamt kveletak de siste 7,5 år. Vårt håp er at Høyre nå engasjerer seg og annonserer at de har fjerning av kildeskatten som klart tema i valget under «et mer rettferdig skattesystem». Jeg ser fram til et positivt svar.

 

Mvh. Svein Ottar Steinmoen, Costa Rica

(© Thailands Tidende. Utgave 7/2017 – 1. juli 2017)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge