TI ÅR SAMMEN: Charles Christiansen og Chanapat Hassa i penthouseleiligheten på Thappraya Road TI ÅR SAMMEN: Charles Christiansen og Chanapat Hassa i penthouseleiligheten på Thappraya Road Foto: Dag A. Ekeberg
1. august 2017

– Glad for at vi sto frem

Skrevet av 

Charles Christiansen ble mediekjendis etter at Thailands Tidende skrev om hans ekteskap med ladyboy Chanapat Hassa for fem år siden. Fortsatt er det veldig få som står frem på samme måte, men Charles vet om mange nordmenn som er sammen med ladyboys i det skjulte.

 

Charles Christiansen og Chanapat Hassa ser forelsket på hverandre. De har nettopp funnet ut at det er nøyaktig ti år siden de først traff hverandre – på et cabaretshow på Jomtien. De tilbringer sju måneder av året i penthouseleiligheten på Jomtien, og trives utmerket med tilværelsen, som består av mye reising, halvmaraton, og samvær med venner i Pattaya.

 

Kjendisstatus

Det var først for fem år siden at paret ble kjendiser. Da bestemte de seg nemlig for å gifte seg.

– Det var jo en del folk her i Pattaya som kjente til mitt forhold til en khatoey, men i Norge var det helt ukjent, minnes Charles. Kun hans datter var klar over forholdet. Ikke en gang moren visste noe om det.

 

DET FØRSTE INTERVJUET MED PARET: Valgte kone fra det tredje kjønn

 

[ annonse ]

– Jeg måtte skynde meg over til henne og fortelle nyheten før lokalavisa kom på døra.

Artikkelen hadde da gått sin seiersgang på internett – fra Thailands Tidende til Nettavisen og andre medier. Men moren hadde ikke internett, så Charles rakk å informere om at han for det første hadde giftet seg, og for det andre hadde giftet seg med en ladyboy.

– Det var litt pinlig på jobben, minnes Charles, som da fortsatt jobbet på Posten. – Men det var helt greit.

 

Anonyme telefoner

– Så ingen negative reaksjoner?

– Nei, faktisk ikke. Men det var mange nysgjerrige spørsmål. Det var også folk som ringte meg opp og spurte hvordan jeg turte å gifte meg med en ladyboy, og hvordan det gikk an å få henne til Norge.

Mange av de som ringte var anonyme, men Charles svarte likevel så godt han kunne.

Artikkelen fant også etter hvert veien til bladet Cupido.

– Kjenner du andre tilsvarende ektepar?

– Nei, faktisk ikke.

– Hva skyldes det at man så sjelden ser folk står frem på denne måten?

– Jeg vet ikke. Det er mange menn som har forhold til ladyboys, men kun «after dark» – etter mørkets frembrudd.

– Hva er det med deg som gjorde at du sto frem, i motsetning til mange andre?

Charles ler: – Jeg har vel selvtilliten i orden. Og så er det ikke ulovlig det jeg har gjort.

– Hva vil du si til andre menn som tenker på å bli sammen med en kathoey?

– Dette får være opp til hver og en, men for meg var det enkelt. Jeg kunne ikke leve i det skjulte. Skulle jeg gå ut med kameratene og Chanapat sitte alene i leiligheten? Nei takk.

 

Ser på damene

Paret er ofte ute på byen når de er i Pattaya. De vanker både på barer og gogo-barer. – Man kan ikke slutte å beundre pene mennesker, sier Charles. Det er ordinære damer, ikke ladyboys, som danser på gogo-barene, og Charles trives godt med å se på dem. Han er «litt bifil», slik han uttrykte det i vår opprinnelige artikkel for fem år siden.

Men han tar ikke steget videre med noen av damene, han trives med sin Chanapat og klarer seg utmerket med det.

Paret bor i en stor penthouseleilighet langs vegen mellom Pattaya og Jomtien. Den er pent designet, ikke minst med hundre medaljer i Charles navn. Han har nemlig løpt hundre maratonløp i sin karriere. For to år siden gikk han over til halvmaraton. Chanapat løper 10 kilometer i de samme arrangementene. Der har de noe felles, det står lange rader med joggesko ute på den romslige balkongen med utsikt ut til Koh Lan.

 

Mange thaier i Tromsø

Charles jobber som taxisjåfør i Norge i fem måneder av året, normalt i april–juni og august–september. Det er dårlig timebetaling, som han sier, men gode penger å ha med seg til Thailand. Chanapat er med enkelte ganger, men har ennå til gode å være i Norge på vinteren.

Chanapat (37) trives i Tromsø. Der er det noe slikt som 300 thaier, og hun har venner der, som treffes hos hverandre eller drar på byen sammen.

 

Ladyboys og thaimenn

Chanapat er fra Nakhon Nayok. Vi spurte om hun hadde andre venninner blant ladyboys som var gift med utlendinger, men det har hun ikke. Hun kjenner imidlertid fire ladyboys som er gift med thailandske menn.

Chanapat hadde jobbet på et cabaretshow i Jomtien Complex i tre år da hun traff Charles.

– Jeg har lært henne å være presis, sier Charles. – Og gi beskjed hvis hun blir forsinket. Det er noe thaiene ikke er så gode til.

Paret er offisielt gift i Norge, men ikke i Thailand, for her er det ikke lov. Kathoeyer er godt aksepterte i thailandsk samfunn, men lovverket henger litt etter. Det er også slik at hvis du som ladyboy skal jobbe i læreverket så må du kle deg som man og klippe håret.

(© Thailands Tidende. Utgave 8/2017 – 1. august 2017)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge