SKAMFERT: Vegmyndighetenes forsøk på å rive trær og plante dem på nytt kan beskues langs denne vegen utenfor Pattaya. SKAMFERT: Vegmyndighetenes forsøk på å rive trær og plante dem på nytt kan beskues langs denne vegen utenfor Pattaya. Foto: Dag A. Ekeberg
1. september 2017

Krever slutt på skamfering av trær

Skrevet av 

En borgergruppe peker på en veg rett syd for Pattaya som skrekkens eksempel på rasering av trær.

 

Vegmyndighetene har klart å skamfere mange gamle trær på veg nummer 1008, som går fra Pheonix Golf forbi tempelet Wat Yan og ned til Sukhumvit Road. Den lite trafikkerte vegen er nemlig i ferd med å få sykkelfelt. 

En lokal borgergruppe gikk rettens veg da de så hvordan arbeidet fremskred, men retten ville ikke beordre stans i arbeidet.

Nå går gruppen «Trærnes Beskyttelse» ut i pressen og advarer andre lokalsamfunn, og har startet et program for opplæring av lokale vegmyndigheter.

Det er Waraporn Ruangpeerakul som har kontaktet oss i Thailands Tidende. Hun er daglig leder på Ocean Dental på Jomtien, tannlegekontoret som har mange skandinaviske kunder: – Vi ønsker at dette aldri mer skal skje igjen, sier hun. – Verken retten eller vegmyndighetene hørte på oss.

Hun fortsetter: – Vi har laget et hefte på 50 sider som forklarer vegmyndigheter og konstruksjonsfirmaer hvordan man skal håndtere trær.

Gamle trær kan flyttes lengre ut fra vegbanen når en veg skal utvides, men det må gjøres av kyndige personer.

Hun liker heller ikke det som har skjedd med de gamle trærne på Jomtien Beach. Hun sier at det fra natures side er kokospalmer i Pattaya, og det er en dårlig ide å erstatte disse med andre type palmer, som nå er innkjøpt fra Nong Nooch i Pattaya.

(© Thailands Tidende. Utgave 9/2017 – 1. september 2017)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge